2024.04.19. - Emma

Brad Pitt is Sarah Polley-t akarta

Sarah Polley, a Váratlan utazás sztárja mindössze hatéves volt, mikor édesanyja beprotezsálta egy produkcióba. A kislány azonnal belopta magát mindenki szívébe.
Sarah Polley mindig is színésznõ szeretett volna lenni, ám így utólag azt mondja, inkább élte volna a civil gyerekek életét. Sorsdöntõ pillanat volt az életében, amikor édesanyja segítségével beválogatták egy kanadai produkcióba. A protekcióra azonban nem volt sokáig szüksége, tehetségével hamar lenyûgözött mindenkit. Így kapta meg tízévesen a Váratlan utazás fõszerepét, amellyel egy csapásra világhírû lett, és persze nagyon gazdag.

Bár a sorozatot idõközben otthagyta - nem tudott azonosulni a stúdió elvárásaival -, karrierje azóta is töretlen. A legnagyobb kanadai rendezõk versengtek a kegyeiért, és persze Hollywood is ostromolni kezdte, Polley azonban a mai napig ellenáll a film fõvárosának.

Cameron Crow két világsztárt is veszített, mikor felkérte Pollyet a Majdnem híres fõszerepére, hiszen a színésznõ mellett Brad Pitt is nemet mondott, miután kiderült, hogy nem Polley lesz a partnere.

Sarah évente három-négy filmet forgat, emellett pedig forgatókönyvet ír és rövidfilmeket rendez, magánélete azonban közel sem ilyen sikeres, nemrég vált el szakmabeli férjétõl.

A Váratlan utazás, a Lucy Maud Montgomery regényébõl készült kanadai sorozat a XX. század elején, Avonlea városkában játszódik. Sarah Stanley (Sarah Polley), miután elveszti édesanyját, a Prince Edward szigetén lévõ városkába érkezik, és a kissé erõszakos és konzervatív Hetty King (Jackie Burroughs) gyámsága alá kerül.