2024.04.25. - Márk

Mobiltelefonokat loptak 50 millió Forint értékben

Egy éven át loptak mobiltelefonokat egy szombathelyi multinacionális cég alkalmazottai és külsõs dolgozói.
Múlt héten három embert értek tetten, amint egy szombathelyi garázsban éppen lepakolták a telefonokat - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Dr. Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályvezetõje. A rendõrök nyolcezer telefont foglaltak le a helyszínen, de az elkövetõk feltehetõen ennél többet vittek el. Idõközben újabb gyanúsítottak is vannak, összesen tizenegy embert gyanúsítanak, közülük kilencen már elõzetes letartóztatásba kerültek.

A rendõrség nem erõsítette meg, de nem is cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy a telefonokat a szombathelyi Jabil cég garanciális javításokkal foglalkozó üzemébõl vitték el. Azt azonban elmondták, hogy a gyanúsítottak közül heten annál a multinacionális vállalatnál dolgoztak, ahonnan a mobiltelefonok eltûntek, a többiek pedig egy ottani külsõs szállító cég alkalmazottai voltak. Ezért tudták a telefonokat észrevétlenül kivinni az üzembõl. Egy éven át lopkodták a telefonokat mielõtt lebuktak volna. Azt egyelõre nem tudni, hogy a nyolcezer lefoglalt készüléken kívül még hány darabot vittek el, illetve, hogy a lopott telefonokból mennyit értékesítettek. Egyelõre keresik azt is, aki megvette a telefonokat.

A rendõrség lefoglalta azt a három felsõ kategóriás autót, amelyeket a gyanúsítottak vásároltak. A sértettek már bejelentették igényüket ezekre a jármûvekre, hogy fedezhessék belõle a lopási kár egy részét. A gyanúsítottak részben beismerõ vallomást tettek. Ketten közülük már voltak büntetve.