2024.03.19. - József, Bánk

Nagymama hozta világra az unokáját

Egy 60 éves asszony hozta világra unokáját Brazíliában: a nagymamába 32 éves lánya mesterségesen megtermékenyített petesejtjét ültették be, mivel a fiatalasszony nem képes kihordani magzatát.
A kislány éjszaka született császármetszéssel a Sao Paolótól 350 kilométerre északnyugatra fekvõ Ribeirao Preto kórházában. A gyermek egészséges, 2,3 kilogramm súlyú és 45 centiméter hosszú - jelentette a helyi média szerdán.

"Ez csodálatos. Csak egy anya képes ilyet tenni. Anyám kétszer ajándékozott nekem életet, elõször mikor megszülettem, most pedig a lányommal" - mondta a 32 éves fiatalasszony.

A terhesség elõtt az 59 éves asszonyt hormonokkal kezelték és végig orvosi megfigyelés alatt tartották. Csak a harmadik mesterséges megtermékenyítést volt képes kihordani, a két korábbi próbálkozás sikertelen volt, ráadásul a második esetben ikreket veszített el.

A baba a tervezettnél két héttel korábban született, mivel az orvosok nem akartak semmilyen kockázatot, amikor a hét elején a nagymama fájásokra panaszkodott.