2024.04.24. - György

Schwarzenegger színes pillanatai Moszkvában

A hivatalos látogatásra érkezett Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó Twitter-üzenetei szerint remekül érzi magát Moszkvában: együtt gyúrt Dimitrij Medvegyev elnökkel, kipróbálta a metropolisz földalattiját, és fényképeztette magát a Vörös téren.
Medvegyev felkészült házigazdaként számos különleges programról gondoskodott, hétfõn például edzõterembe vitte a testépítõként befutott egykori hollywoodi sztárt. Mivel mind az elnök, mind a kormányzó nagy hangsúlyt fektet mikroblogja "táplálására", kisvártatva mindketten kommentálták is bejegyzéseikben a tornatermi kalandot.

"Arnold Schwarzeneggerrel nemcsak a befektetésekrõl, hanem a sportról is beszélgettünk" - írta Medvegyev. Megkegyezte azt is, hogy "minden napom az edzõteremben kezdõdik."

Az elnök, aki júniusi kaliforniai látogatása során szánta el magát a twitterezésre, fotót is mellékelt a bejegyzésekhez, amelyen Schwarzenegger emelõgépen ülve mosolyog Medvegyev társaságában - és persze mindketten trikóra és sortra vannak vetkõzve.

"Köszönet a jó kis edzésért" - válaszolta mikroblogján a kormányzó.

Schwarzenegger a hivatalos tárgyalások mellett arra is szakított idõt, hogy a moszkvaiakkal és a belvárossal ismerkedjen. Vasárnap a helybeliek nem kis meglepetésére metróra szállt, az utasok hadától körülvett látogató az eseményt megörökítõ képet szintén a Twitteren tette közzé.

Kalifornia állam leköszönõ kormányzója a hét végén érkezett népes küldöttség élén az orosz fõvárosba, hogy tárgyaljon Dmitrij Medvegyev elnökkel, ellátogasson a Szilícium-völgy mintájára kiépülõ új orosz tudományos-technikai fellegvárba, a Moszkva környéki Szkolkovóba, felmérje az együttmûködési és befektetési lehetõségeket.