2024.04.25. - Márk

Meghalt Tarzan fia

Elhunyt Johnny Sheffield, aki a harmincas-negyvenes években Tarzan fiát alakította a filmvásznon.
Az egykori gyerekszínész 79 esztendõs korában szívroham következtében hunyt el San Diegóban. Mint felesége elmondta: Sheffield halála elõtt pár órával leesett a létráról, amikor egy pálmafát metszett.

Sheffieldet a Tarzant alakító Johnny Weissmüller választotta ki a szerepre, amikor az MGM stúdió úgy döntött, hogy a Jane-t játszó Maureen O'Sullivan, helyét - aki kikívánkozott a produkcióból - a dzsungelben élõ pár örökbe fogadott gyereke vegye át. (Csak örökbe fogadott lehetett, mivel Tarzan és Jane nem voltak összeházasodva.)

A fiú számára nem volt újdonság a film világa, mivel apja is gyerekszínész volt és késõbb karakterszerepekkel kereste kenyerét. Weissmüller állítólag sportos alkata miatt szavazott rá és késõbb a sztár tanította meg úszni.

Az 1939-ben bemutatott Tarzan fia akkora siker lett, hogy Sheffield további hat folytatásra kapott szerzõdést, ám 1948-ra, a Tarzan and the Mermaids (Tarzan és a sellõk) forgatására már kiöregedett a szerepbõl. Egy másik stúdió azonban még 1955-ig forgatta vele a Bumba, a dzsungelfiú-sorozatot, amelybõl tucatnyi film készült el.

A színészélet ezzel le is zárult számára, tanulmányait befejezve az üzleti világban helyezkedett el, egy sor építõipari és ingatlanforgalmi vállalatnál dolgozott.