2024.03.29. - Auguszta

Két és fél év után került meg a gyémántgyûrû

Két és fél év után került meg a szennyvízhálózatból Nagy-Britanniában egy rendkívül értékes gyémántgyûrû, melyet véletlenül lehúzott a vécén tulajdonosa.
Az ékszer aranyból készült, közepén egy nagyobb gyémánt van, körötte pedig még tucatnyi kicsi. Tulajdonosa - egy immár 67 éves nõ - néhai férjétõl kapta, ezért nem csupán pénzbeli értéke miatt volt számára fontos. Mikor észrevette, hogy hova tûnt a gyûrû, megbízott egy szennyvízkezelõ céget, melynek emberei mindent megpróbáltak: lecsapoltak 60 köbméter szennyvizet egy helyi ülepítõbõl, fémdetektorral is végigvizsgálták a legvalószínûbb lelõhelyeket, ám mindhiába.

A minap azután véletlenül ugyanennek a cégnek egy alkalmazottja csatornarendszer tisztogatása közben meglelte a gyûrût. Alapos zuhanyoztatás után bevitte a vállalat irodájába, ahol az egyik tulajdonos emlékezett a két és fél évvel ezelõtti, nagyszabású gyûrûkutatásra, mi több, látta is fotón az ékszert. Felismerte, majd pedig átadta a gyûrût tulajdonosának.

Kissé megviselte a 30 hónapnyi szennyvízfogság az ékszert, elvesztett két kisebb gyémántot, de miután egy ékszerész megtisztította, régi fényében ragyogott, elvesztõje pedig immár biztosabb helyen tartja.