2024.04.25. - Márk

Élettársi viszonyban él az apa és a lánya

Vérfertõzés bûntette miatt emelt vádat a Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség a 56 éves férfi és annak 36 éves lánya ellen.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje utalt arra, hogy korábban a Miskolci Városi Bíróság 2007-ben már elítélte a két embert vérfertõzés miatt, akkor a férfi és annak lánya 30 nap közérdekû munka büntetést kapott.

Hozzátette: a vérfertõzõ viszony azonban az ítéletet követõen is megmaradt, a férfi és lánya együtt nevelték a kapcsolatból született két gyermeküket, s az idén májusban újabb fiúgyermekük született.

A sátoraljaújhelyi ügyészség vádemelése alapján a napokban újabb ítélet született az ügyben: a bíróság a férfit két év letöltendõ börtönbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a lánya pedig egy év börtönbüntetést kapott, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztették.

A vádlottak fellebbeztek az ítélet ellen. Védekezésükben elismerték kapcsolatukat, de azt állították, hogy õk nem vér szerinti rokonok. Emiatt a mostani, de már az elõzõ ügyben is szakértõt vontak be az eljárásba, aki 99,999 százalékos bizonyossággal, DNS-vizsgálattal megállapította, hogy a vádlottak vérrokonok - ismertette a szóvivõ.