2024.04.25. - Márk

16 éve halott és most gyilkolt

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda emberei egy kislány elrablásával és meggyilkolásával kapcsolatban tartóztatták le a férfit.
Thomas Steven Sanderst, akit egy októberben holtan talált kislány elrablásával kapcsolatban körözött a rendõrség, vasárnap egy Mississippi állambeli kamionmegállóban fogták el.

Sanderst, aki 1987-ben hagyta ott a családját, egy mississippi bíróság 1994-ben hivatalosan halottnak nyilvánította. A jelenleg 53 éves férfit az elmúlt években kábítószer birtoklása és közlekedési kihágások miatt többször is õrizetbe vették, sõt Georgia államban testi sértés miatt két évre el is ítélték, ám a hatóságok sohasem hozták összefüggésbe tulajdon "eltûnésével". Az illetõ Mississippi, Louisiana, Tennessee, Georgia és Nevada államban alkalmi munkából tartotta fenn magát.

Sanderst a 12 éves Las Vegas-i Lexis Roberts eltûnése miatt körözték. A kislány csontvázára október 8-án bukkantak rá vadászok egy louisianai erdõben. A lõfegyverrel meggyilkolt gyermek anyjának, a 31 éves Suellen Robertsnek ugyancsak nyoma veszett.

A "halott" férfi hónapokkal ezelõtt, Nevadában ismerkedett meg Suellen Robertsszel és lányával. A hatóságok szerint szeptemberben együtt utaztak el Arizonába, majd mind a hárman eltûntek.

Sanders szeptember 3-án lõszert vásárolt a Walmart egyik üzletében, amirõl az áruház zártláncú kamerája felvételt is készített. A golyók típusa megfelelt annak a fegyvernek, amellyel a kislánnyal végeztek.