2024.03.29. - Auguszta

Luxusautóba rohant a házmester: élete végéig fizethet

Mintegy 63 millió forintot kell fizetnie egy orosz házmesternek, mert Moszkvában közlekedési balesete volt, és balszerencséjére épp egy Maybachba, a világ egyik legdrágább autójába rohant bele.
A Tveri férfi egy moszkvai hídról jött le, belerohant az elõtte álló kocsiba, és fellökte azt a járdára, majd a korlátnak ütközve összetörte az elejét is.

A kocsi egy Maybach volt: ez afféle méretre készülõ Mercedes. Szinte minden opcionális rajta, a kézi csomózású szõnyegektõl, a mûszerfal nemesfa-borításáig, és az ülések bõr, gyapjú, vagy selyem kárpitjáig. Az idei modelleket a sajtó kerekeken guruló luxusvillának nevezte, a szerényebb modell ára 310 ezer eurónál (közel 87 millió forintnál) kezdõdik.

A Moszkvában összetört Maybach javítási költsége mintegy 63 millió forintnak megfelelõ összeget tett ki, a biztosító kifizette ugyan, de kiállította a számlát a szerény keresetû házmesternek, Szergej Perepelkinnek.

A férfi azzal érvel, hogy nem hajtott végre semmiféle manõvert, csak egy pocsolyából az autója által felcsapott víz teljesen elborította a szélvédõjét, és aztán egy lökést érzett. A kocsiból kiszállva látta meg, hogy a világ egyik legdrágább autójába ment bele.

Perepelkin bírósági úton szándékozik megtámadni a biztosítót, és a közlekedésrendészet munkatársai által a helyszínen felvett jegyzõkönyvet is. A Moszkovszkij Komszomolec címû lap szerint azonban a jogászok úgy vélik: gyakorlatilag nincs esélye rá, hogy megnyerje a pert, vagyis minden bizonnyal élete végéig fizetnie kell.