2024.03.29. - Auguszta

66 milliárdos varázslat az elsõ hétvégén

A hazai mozikban is látható a Harry Potter-sorozat utolsó elõtti, hetedik része, amely nemzetközi bemutatásának egy hete alatt minden korábbi rekordot megdöntött.
A legtöbb bevételt hozó hazai hétvége rekordját eddig a negyedik rész, a Tûz serlege tartotta 102 millió dollárral (20,4 milliárd forint), ám a Halál ereklyéi erre az elsõ hétvégén rátromfolt, csaknem 124 millió dolláros (24,8 milliárd forint) bevétellel – csak Amerikában! A nemzetközi vetítésekbõl összesen 330 millió dollár (66 milliárd forint) folyt be az elmúlt hat nap alatt.

A nagy terjedelem miatt két részre bontott finálé elsõ részét persze a magyar rajongók is türelmetlenül várták, ezt jelzi, hogy a szerda éjféli elsõ vetítésekre már délután elkelt szinte minden jegy, az összes budapesti pláza mozijaiban.

Annak ellenére, hogy a hetedik Harry Potter már messze nem családi mozi, 12 éven aluliaknak csak a legszigorúbb szülõi felügyelet mellett ajánlható, nemcsak az ijesztõ trükkök, de a gyakran erõszakos, túlzott érzelmeket kifejezõ jelenetek miatt is. Az eddig bemutatott hat epizód összbevétele meghaladja az 5,4 milliárd dollárt (1080 milliárd forint), és a számláló az újabb hazai bemutatóval csak pörög és pörög tovább.