2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szobafestõ nyerte az angol X-Factort

A 27 éves Matt Cardle nyerte meg vasárnap este a tehetségkutató legújabb szériájának fináléját.
A brit ITV tévécsatornán sugárzott mûsorban a második helyezett Rebecca Ferguson lett, míg a harmadik helyre a One Direction nevû fiúcsapat került. A vasárnap esti X-Factor-finálé a Take That fellépésével kezdõdött: az idén Robbie Williams-szel 15 év után ismét öttagúvá bõvült együttes a Never Forget címû dalt adták elõ a három finalistával.

Mindhárom versenyzõ aztán elénekelt egy-egy dalt, majd a nézõk szavazatai alapján elõször Simon Cowell mentoráltjai, a One Direction búcsúzott a megmérettetéstõl. Így Cardle és Ferguson ismét kiálltak a nézõk elé egy-egy dallal, végül újra a Take That állt a színpadra és aztán jelentették be a végeredményt.

A tévénézõk szavazatai alapján az idei brit X-Factort Matt Cardle nyerte, akinek nyertes produkcióját, a Biffy Clyro nevû együttes When We Collide címû dalának feldolgozását a finálé után már rögtön le lehetett tölteni az interneten, a mûsor készítõi azt remélik, hogy ez lesz a karácsonyi brit slágerlista elsõ helyezettje az eladások alapján.

Cardle-t egyébként a verseny 10 hete alatt a brit énekesnõ, Cheryl Cole mentorálta. A világ legsikeresebb énekes tehetségkutató versenye jövõ õsztõl az amerikai Fox csatornán is mûsorra kerül: a pletykák szerint a mûsor kitalálója, Simon Cowell mellett Cole is ott ülhet majd a tengerentúli zsûriben is.