2024.03.29. - Auguszta

Több milliót nyert, mehet a börtönbe

John Racener egy darabig csak a börtönben költhet a védelmére abból a több millió dollárból, amit 25 éves kora ellenére máris magáénak tudhat. Nagy bajban van az idei World Series of Poker (WSOP) Main Eventjének második helyezettje, John Racener. Könnyen elõfordulhat, hogy börtönbe kell vonulnia.
A profi zsugás ahelyett, hogy nyugodtan ülne a fenekén, és költené a millióit, mindig összetûzésbe keveredik a törvénnyel. Most például egy rutinellenõrzés során nem volt hajlandó részt venni az alkoholteszten, ezért elõállították, ahol bebizonyosodott, hogy bizony nem narancslevet szürcsölt az elmúlt néhány órában.

A legnagyobb baj azonban, hogy ez már a harmadik ilyen kilengése volt, márpedig az Egyesült Államokban már régóta érvényben van a „három csapás" törvény – nálunk is hasonlót akarnak bevezetni -, amelynek az a lényege, hogy ha valaki háromszor elköveti ugyanazt a bûncselekményt, automatikusan a maximális büntetési határt kell kapnia a harmadik alkalommal. Racenert 2005-ben és 2007-ben is letartóztatták „befolyásoltság állapotában történõ vezetés" miatt (alkohol és kábítószer).

Racener menedzsere egyelõre nem kommentálta a történteket, csak annyit árult el, hogy a 25. születésnapját jövõ pénteken ünneplõ Racenert 1000 dollár óvadék fejében engedték szabadon.