2024.03.29. - Auguszta

Hírességek a Twitter ellen

Az elmúlt napokban számost világhírû zenész, színész és tévés személyiség hirdette meg saját digitális halálát és bojkottálják a Twittert.
Sorra kezdenek eltûnni a hírességek az internetrõl, a nemzetközi hírességek egy jó ügy érdekében rendezték meg saját digitális halálukat. A sztárok addig bojkottálják Facebook és Twitter oldalaikat, amíg össze nem gyûjtik a kívánt összeget a Keep A Child Alive alapítvány számára.

A kezdeményezést a gyönyörû és tehetséges amerikai énekesnõ, Alicia Keys indította útjára. A hírességek digitális halálával próbálnak pénz gyûjteni. Az elképzelés lényege az, hogy a hírességek nem tesznek ki új üzeneteket a közösségi oldalakon, helyette csak egy figyelemfelhívó szöveget, hogy digitálisan halottak, és ha az olvasóik szeretnék, hogy újra postokkal lássák el õket, akkor adakozzanak az alapítvány javára. Az énekesnõt olyan csillagok követték már a „halálba”, mint Kim Kardashian, Lady Gaga és Justin Timberlake. Mások egészen odáig merészkedtek, hogy koporsóban fényképezkedtek, például Jay Sean, Serena Williams és Elijah Wood.

Lady Gaga, akit öt millióan követnek a Twitter oldalán keresztül, utoljára ezt írta – „ladygaga halott. Feláldozom a digitális életem a HIV/AIDS elleni küzdelemre. Nincs több tweets, amíg nem adakoztok.” Alicia Keys pedig elmondta – „Ez egyenesen az érzelmekre ható kampány, talán egy kicsit szarkasztikus is, de ez az egyetlen mód, hogy valóban felhívjuk az emberek figyelmét.”