2024.04.20. - Tivadar

103 éves Facebook-rajongó

Lillian Lowe brit dédnagymama unokái miatt csatlakozott a több mint 500 millió felhasználót számláló közösségi portálhoz.
A Facebook-felhasználó walesi idõs hölgy hamarosan rekordot is dönthet, mert két hónap múlva ünnepli 104. születésnapját. Az eddig ismert legidõsebb facebookozó az észak-angliai Bradfordban élt Ivy Bean volt, aki 104 éves korában a Twitter ünnepelt sztárjává is vált. Õ azonban tavaly júliusban elhunyt.

A Facebookot nemcsak kedvtelésbõl használó dédnagymamának mintegy 30 barátja van az oldalon. Lillian szerint a közösségi portál remek találmány, ugyanakkor rémesnek tartja, hogy milyen sok idõt lehet vele elpocsékolni. "Általában hetente kétszer frissítem az oldalam" - magyarázta, hozzátéve, hogy most még a dédunokája táblagépét használja, de reméli, hamarosan neki is lesz egy ilyen kütyüje.

A családjában csak szupernagyiként emlegetett Lillian az elsõ világháború kitörésekor kezdett iskolába járni, és 12 éves volt, amikor rádió került az otthonukba. "Az én idõmben gyakorlatilag már mindent feltaláltak. Most legjobban a Google Earth térképet szeretem, mert amikor 84 éves voltam, Ausztráliában jártam a húgomnál, aki jövõre lesz 100 éves, és a minap gondoltam, hogy megnézem azokat a tájakat, ahol együtt voltunk" - mesélte Lillian.