2024.04.19. - Emma

485 milliót focizik össze Gera Zoltán

A Fulhamben szereplõ középpályás 485 millió forintot visz haza egy évben. Szávay ennek ötödét keresi.
Nem meglepetés, hogy a légiós, neves bajnokságokban szereplõ labdarúgóink keresik a legtöbb pénzt sportolóként. Közülük is kiemelkedik Gera Zoltán és Huszti Szabolcs. A Fulham játékosa évente 485 milliót, a Zenit Szentpétervár középpályása 418 millió forintot visz haza évente - írja összeállításában a Blikk. Érdekesség, hogy egyikõjük sem játszik mostanság vezetõ szerepet a klubcsapatukban, Huszti feltehetõen távozik is majd Oroszországból.

A jelenlegi legjobb formában lévõ, több nagycsapattal hírbe hozott Dzsudzsák Balázs a fenti adatokat nézve alulfizetett a PSV-ben a maga 334 milliójával. Ez az összeg feltehetõen változik majd ebben az évben, hiszen vagy eligazol Balázs, vagy megemelik a fizetését. Ami a többi sportágat illeti: Szávay Ágnes teniszezõ neve szerepel elõkelõ helyen a 84 milliós éves keresetével, illetve Nagy László kézilabdázóé, aki a Barcelona játékosaként 67 milliót vitt haza tavaly - írja a lap.

Ne feledjük, az összegeket emelhetik a reklámszerzõdések, és azt sem, egyesek által sportnak tartott játékokban ennél nagyobb összegû díjazások is elõfordulhatnak (például az on-line pókertermekben).