2024.04.23. - Béla

A tévé gyógyította meg

A brit férfi egy dokumentumfilm révén jött rá, hogy pókcsípés okozta rejtélyes betegségét, amely három évre tolószékbe kényszerítette.
Az 55 éves Brian Holmant egyik bokáján támadta meg olyan bõrkór, mely leginkább húsevõbaktérium-fertõzésre utalt. Az orvosok kezelték mindenfélével, kétszer is eltávolították mûtéttel a fertõzött bõrfelületet, ám vajmi csekély eredménnyel. Amputáció fenyegette a férfit, ám õ nem akart megválni lábától, inkább még erõsebb fájdalomcsillapítókat szedett, hogy el tudja viselni a kínt.

Egy nap azután olyan dokumentumfilmet látott egy tévécsatornán, amely rádöbbentette, hogy egy törökországi nyaraláson kapta a nyavalyát: mérges pók csípte meg. A film egy nõrõl szólt, akinél hasonló tünetek és panaszok jelentkeztek, miután Törökországban megcsípte egy - nem túl nagy, két és fél centis - pók.

Holmannek eszébe jutott, hogy a 4 évvel ezelõtti nyaraláson õt is megcsípte egy pók. A dokumentumfilm révén felkeresett egy bõrklinikán egy ápolónõt, aki elszörnyedt, amikor megpillantotta a férfi bokáját, és õszintén megmondta: nem hiszi, hogy sikerül a gyógyítás.

Hatheti gondos ápolás után azonban a fertõzés kezdett visszaszorulni, és mostanra csaknem teljesen eltûnt. A kezelés a seb állandó tisztogatásából, krémezésébõl, borogatásából, párakötésébõl állt, azaz igen hagyományos és egyszerû módból, ám eredményesbõl - adta hírül a Daily Telegraph címû brit lap.