2024.04.19. - Emma

Gyilkolt a kakas

A 35 éves Jose Luis Ochoát egy illegális kakasviadalon sebezte meg egy állat - a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.
A kakast egy lábára erõsített késsel eresztették ellenfelének, ezzel sértette meg végül a kakasviadalon fogadóként résztvevõ Ochoát. A férfinek a vádlijába fúródott a szúró eszköz, ahol egy fontos artériát ért. Kaliforniában törvény tiltja a kakasviadalokat, amelyeken sok esetben pengeéles sarkantyúkkal vagy késekkel a lábukon eresztik egymásnak a baromfikat.

A rendõrök néhány pillanattal a baleset után érkeztek razziázni a viadal helyszínére, ahonnan Ochoa - súlyos sérülése ellenére - a többi fogadóval és szervezõvel együtt azonnal elemenkült. A férfi nem tudni, milyen úton, de végül kórházba került, ekkor azonban már késõ volt: alig két órával a baleset után halottnak nyilvánították, a boncolás pedig egyértelmûen kimutatta, hogy halálát lábsérülése okozta.

Az elhunyt egyébként megrögzött kakasviadalozó volt, a Bakersfield Californian címû újság beszámolója szerint tavaly 370 dollárra - azaz több mint 70 ezer forintra - büntették.