2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szex közben égett a voodoogyertya - kigyullagd az egész ház

Egy 64 éves hölgy meghalt, 20 tûzoltó pedig megsérült a brooklyni épülettûzben.
A rendõrségi jelentés szerint egy voodoo ceremóniát végzõ férfinek volt köszönhetõ az eset: a meg nem nevezett, de a környéken voodoo varázsló hírében álló férfit február 20-án délután azzal kereste fel egy asszony, hogy 300 dollárért cserébe elvégeztessen egy szerencsehozó ceremóniát. A varázslathoz szükséges gyertyákat a férfi sorba rendezte a negyedik emeleti lakás padlóján, majd levetkõztette a nõt, és a mágikus elõírásoknak megfelelõen szeretkezni kezdett vele.

Csak késve vették észre, hogy a gyertyák miatt lángra kapott az ágynemû – a férfi azonban nem tárcsázta a segélyhívót, hanem saját maga próbálta meg eloltani a tüzet, ami egyre tovább terjedt a lakásban. A férfi végül nem tudta megakadályozni a lángok terjedését, ezért partnernõjével kimenekült a folyosóra, és nyitva hagyta a lakás ajtaját – korlátlan utat engedve ezzel a tûznek.

A kialakult helyzetet tovább rontotta, hogy a segélyhívást fogadó diszpécser rossz helyre továbbította a segélykérõ üzenetet, ezért a tûzoltók csak 10-15 perces késéssel tudtak kiérni a helyszínre.

A tûz miatt mintegy 40 család vált hajléktalanná, egy idõs hölgy életét vesztette, 20 tûzoltó pedig megsérült a hét órán át tartó oltás alatt.