2024.04.20. - Tivadar

Szexbõl lett milliárdos egy nõ

Szinte hihetetlen eset látott napvilágot Kínában, ahol egy 48 éves nõ két milliárd dolláros vagyont halmozott fel szexuális szolgáltatásaiból.
A francia származású vietnámi hölgy, Li Wei szinte kizárólag üzletembereknek és magas funkciójú politikusoknak osztogatta a kegyeit.

Li, aki fiatal korában cigarettát árult, 20 jól menõ céggel segített rá, hogy feltornázhassa magát a milliárdosok körébe. A mindig kihívóan öltözködõ, 165 centi magas nõ nem hiába érdemelte ki az érzelmek nélküli gép címkét.

Vietnámból hét évesen menekült el apjával együtt. Férjhez ment, és társán keresztül ismerte meg Li Jiating kormányzót, akinek a szeretõje lett 1993-ban. Ennek is köszönhetõen a Wei család üzleti vállalkozása felvirágzott.

Li további befolyásos férfiakat is rávett törvénytelenségekre a szexuális szolgáltatásért cserébe. Ha úgy adódott, mindig ellenük vallott, így 2006-ig nem is volt gondja az igazságszolgáltatással. Ebben az évben viszont adócsalásért elítélték, 2011-ben engedték szabadon. Hong Kongban telepedett le.