2024.04.19. - Emma

Ledobtak egy kisgyereket a szemétledobón

Vizsgálatot indított az orosz ügyészség szerdán egy férfi és egy nõ ellen, akik a gyanú szerint ledobtak egy kisgyereket a szemétledobó csúszdán.
Az eset még kedden történt egy szentpétervári lakóházban, ahol a lakók arra lettek figyelmesek, hogy a szeméttárolóból egy gyerek sírását hallják. Miután rátaláltak a sokkos állapotban lévõ fiúra, azonnal kórházba szállították, ahol kiderült: eltört egy lába, agyrázkódást szenvedett, és számos kisebb sérülése van, amelyek mind arra utaltak, hogy a szemétledobó csúszdán át került a konténerbe.

A város ügyészsége vizsgálatot indított a gyereknek a ház hatodik emeletén lakó, 42 éves nagymamája és egy 34 éves férfi ellen, akik a történtek idején felügyeltek a fiúra. Véleményük szerint ugyanis kizárt, hogy a kétéves gyerek egyedül kapaszkodott volna fel a szemétledobó nyílásához. Az ügyészség szerint a két felnõttet ittas állapotban találták meg a rendõrök a lakásban, és egyelõre nem tudták kihallgatni õket. Ha gyilkossági kísérlet miatt vádat emelnek ellenük, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak.