2024.03.29. - Auguszta

Felesége hasában ölte meg az ikreket

"Megölte a gyerekeimet a hasamban" - panaszkodott egy nõ múlt pénteken a iaºi-i orvosoknak, azt követõen, hogy koraszülése után kórházba került. A nõ azt állítja, férje okozta ikrei halálát megaláztatások és verések hosszú sorával, amelynek azért tette ki, mert megcsalta egy másik férfival.
A rendõrség így a férjet gyanúsította, és kedden kiszállt a nõ otthonába, hogy újra kihallgassa a férjet. A férfi teljesen más sztorival rukkolt elõ, miszerint a felesége gond nélkül megszült a vécén, majd hagyta, hogy az ikrek meghaljanak a latrinában. Õ pedig soha nem lépett fel agresszíven feleségével szemben.

A férj változatát nemcsak a felesége vallomása cáfolja. A szomszédok is azt mondták, hogy gyûlölte az ikreket, amióta tudomást szerzett róluk, mert feleségének házasságon kívüli kapcsolatából származtak. A törvényszéki szakorvosok is a feleség történetét erõsítették meg, illetve azt, hogy az ikrek halva születtek.

A gyermekvédelem képviselõi szerint a férjet valószínûleg megfosztják szülõi jogainak gyakorlásától, a családban ugyanis még van három kislány. Ha bûnösnek találják, 12 évnyi szabadságvesztéssel is sújthatják.