2024.03.29. - Auguszta

10 éves Balázs Pali fogadott gyermeke

Balázs Pali, a többszörös aranylemezes énekes, egy évtizede él közös háztartásban fogadott gyermekével, Ricsivel, a barna törpeuszkárral, aki a napokban ünnepli 10 éves születésnapját.
- 1999-ben zenei pályám miatt Budapestre költöztem. Másfél év egyedüllétet követõen került hozzám Ricsi kutyusom, aki már 10 éve hûséges társam. Mindig is nagy állatbarát hírében álltam, már gyermekkoromban is több kisállat gazdája voltam, így teljesen természetes volt, hogy felnõttként háziállatok vegyenek körül. Ricsi 2 hónapos korától lett a „fogadott gyermekem”, olyan volt elsõ hónapjaiban, mint egy szõrgombóc, egész nap lógott rajtam, ficánkolt és mint valamennyi kölyökkutya, mindent megrágott, ami a fogai közé került. Volt olyan, hogy nem elégedett meg a cipõm, papucsom szétrágásával, nekiesett a gitáromnak is, amit a húrok bántak a legjobban.

Ricsi szinte mindenhová elkísérte az énekest.

- Igazi társasági középpont lett belõle néhány hónap alatt, sokat utaztunk együtt, valamennyi fellépésemre, koncertemre is elkísért. Minden hosszú utazást úgy szervezetem meg, hogy legyen egy félórás séta, játék is a menet közben. A közönségem nagy örömére, több mint 4 éven keresztül koncertjeimen színpadra is lépett. Ebben az idõben a mûsoraimat követõen rajongóim a dedikált fotók beszerzése mellett Ricsi simogatásáért is sorba álltak.

Pali fogadott fiára a média is felfigyelt, közösen több címlapfotózáson is részt vettek.

- Az utóbbi években teljesen visszavonult a közszerepléstõl és a színpadtól, viszont továbbra is a családunk nagy kedvence. Néhány napja ünnepeltük meg közösen 10 éves születésnapját, több finomságot és egy jó nagy gumicsontot kapott öregnapjaira, hogy még véletlenül se szokjon vissza a gitárhúrjaim megrágására.