2024.04.25. - Márk

Nelson Mandela a Twitteren

Ha nem is személyesen, de a nevét viselõ emlékközpont révén a 92 éves Nelson Mandela is csatlakozott a Twitter közösségi portál használóihoz.
A volt dél-afrikai elnök a @NelsonMandela felhasználói név alatt érhetõ el. A profilt a Nelson Mandela Centre of Memory megbízásából egy brit férfi, Richard Millington kezeli - tudatta hétfõn Mandela irodája. Millington már korábban létrehozta a profilt, amelyrõl azóta el is feledkezett. Most a központ megkeresésére folytatja tovább a munkát.

Mióta az online-tanácsadóként ismert férfi pénteken kézbe vette a profilt, több mint hétszáz követõje lett a politikusnak. A Twitteren ezentúl rendszeresen tesznek majd közzé fontos részleteket az apartheidellenes mozgalom hõsének életérõl.

"1986. április 18-án Nelson Mandela megnézte a Missing címû filmet a pollsmoori börtönben" - írta hétfõn közzétett üzenetében a politikus képviselõje. "1962. április 17-én Nelson Mandela Sierra Leone nemzetgyûlésébe látogatott és találkozott több képviselõvel" - szólt a vasárnapi bejegyzés.

Az emlékközpont szerint a világ különbözõ közösségi portáljain mintegy húsz ember használja a Nelson Mandela nevet. Õket arra kérték, hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal.