2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Stewardess-ek a Playboyban

Furcsa ám hatásos módját választották a mexikói stewardess-ek, hogy megbosszulják munkahelyük elvesztését és egyben megkeressék a villanyszámlára valót. Egy naptár elkészítése után, levetkõztek a nyuszis magazinnak.
A történet egy naptárral indult, Playboy fotózás lett belõle. Kilenc légiutas kísérõ, akik a mexikói Mexicana légitársaság becsõdölése után munka nélkül maradt, úgy döntött, hogy elkészít egy repülés-tematikáju naptárat. A fekete-fehér képekkel fel akarták hívni a figyelmet a több tucat munka nélkül maradt stewardess-re. "Nem vonulunk az utcára, nem zavarjuk a forgalmat. Dolgozni szeretnénk. Békésen tiltakozunk helyzetünk ellen" - nyilatkozta egyikük, Rosa María az El Universalnak.

A naptár sikerét egy újabb látványos projekt követte: a nyuszis magazin fotózásának elõkészületeit már több, mint százezren nézték meg a mexikói Playboy internetes oldalán.

Amióta januárban aláírták a címlapfotózásról szóló szerzõdést, kész celebritásokká nõtték ki magukat a lányok. A képeken - amelyeket egy repülõgép belsejében készítettek - a hat stewardess stílszerûen kendõt és kalapot (is) visel, ruhát alig. A sorozat címe: Mexikói légiutas kísérõk, elsõ osztályon utaznak. "A képeink senkit nem sértenek és ez egy nagyon elegáns formája egy nõ bemutatásának" - tette hozzá Rosa María.