2024.04.18. - Andrea, Ilma

Nemi erõszakot követett el 12 évesen

Letartóztatták és vádat emeltek az ellen a 12 éves fiú ellen, aki a gyanú szerint megerõszakolta a vele egy korú barátnõjét.
Brit hagyományoktól eltérõen ünnepelte fiatalok egy csoportja a húsvétot a skóciai Paisley-ben. Az általános iskolások csoportba verõdtek, és alkohollal a kezükben nyakukba vették a várost. A skót hatóságok szerint a szombati bandázásban részt vett az a 12 éves fiú is, aki a gyanú szerint alkoholos állapotban bántalmazta és megerõszakolta barátnõjét.

Mindkét tizenévesnek csak 4 évet kellett volna várni, hogy a skót szabályok értelmében szexuális viszonyt létesíthessen egymással, ám a türelmetlen fiú fittyet hányva a törvényekre, idõ elõtt nekiesett barátnõjének. A fiú, aki egy katolikus iskola tanulója miután felöntött a garatra, szexuálisan túlfûtött hangulatában letámadta, és megerõszakolta barátnõjét.

Az eset sokkolta a skót hatóságokat, akik számára máig rejtély, hogy a fiatalok miként juthattak alkoholhoz. Valószínûleg egy felnõtt vásárolta az italokat, hogy az általános iskolások kicsit ellazulhassanak a tavaszi szünetben, de rossz ötletnek bizonyult, mivel az eset után tiltott alkoholfogyasztás és nemi erõszak vádjával õrizetbe vették a nagymenõ kisfiút. A nem hétköznapi incidensrõl szándékosan nem árul el több információt a rendõrség, mert az kellemetlen helyzetbe hozná a fiatalkorúakat, de fõként az egyházi iskolát.