2024.04.25. - Márk

Az elsõ guminõt magyar színésznõrõl mintázták volna Hitlerék

Az elsõ guminõt magyar színésznõrõl mintázták volna Hitlerék
"Kurvák helyett guminõt a németnek :D"

Hitler megelégelte, hogy katonáit tizedeli a szifilisz, ezért készíttetett egy babát, amely kielégíti a nemi vágyaikat. Ez a gumibaba lehetett a késõbbi Barbie õse.

A náci katonák meglehetõsen sok betegséget szedtek össze, miután francia prostituáltakkal háltak, ezért Adolf Hitler elrendelte, hogy készítsenek olyan babát, amely ki tudja elégíteni katonái nemi vágyát.
El is készült a szintetikus szextárgy, amely az életnagyságú nõnél kisebb volt ugyan, de a célnak tökéletesen megfelelt.

Kezdetben egy magyar színésznõrõl, Käthe von Nagyról akarták mintázni a babát, de a szabadkai születésû színésznõ visszautasította. A baba végül szõke lett és kékszemû (akárcsak Barbie), copf helyett kisfiús, úgynevezett bob frizurát viselt.

A történetet egy amerikai újságíró, Graeme Donald tárta a nyilvánosság elé, aki a titokzatos Borghild Projekre a Barbie baba múltjának vizsgálata közben bukkant rá. A Mussolini borbélya címû könyvében több bizarr történelmi eseményt is leír Donald, amelyrõl a Daily Mail számolt be.



Himmlernek megtetszett, mindjárt rendelt is ötvenet

A projekt 1940-ben indult, miután Heinrich Himmler, az SS vezetõje azt írta: "Párizsban a legnagyobb veszély a kurvák ellenõrizhetetlen jelenléte az utcákon, bárokban és táncos mulatókban. A mi feladatunk, hogy megakadályozzuk, hogy a katonák a gyors kaland kedvéért kockáztassák az egészségüket".

A babákat elõször a nácik által megszállt St. Hellier egyik laktanyájában próbálták ki, s miután finomítottak rajta egy keveset, Himmler mindjárt rendelt is belõlük még ötven darabot. 1942 elején aztán meggondolta magát, a programot felfüggesztették, a tervek és dokumentáció pedig Dresda bombázásakor megsemmisült.

A történetet Arthur Rink, a babát tervezõ egykori csapat, a Faji Higiéniai és Demográfiai Kutató Csoport egyik tagja mesélte el a szerzõnek.



Barbie õse lehetett Lilli

"Barbie történelmét kutattam, és arra voltam kiváncsi, milyen valós alapja van a pletykának, miszerint a népszerû szõke baba valójában egy német szexbaba késõi változata. Az amerikai házaspár, Ruth és Elliot Handler 1956-ban járt Németországban, ekkor látták, hogy egy Lilli nevû babát árulnak éjszakai szórakozóhelyeken - a célközönség pedig nem a gyerekek voltak. Az asszony nem tudta, hogy mire valók a babák, így vett egyet. Késõbb jött csak rá, hogy mi is valójában a baba. A pár állítólag csak egyetlen dologra használta a babát, errõl mintázták a készülõ Barbie-kat."