2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rúdtáncra oktatták a 7 éves lányokat

Keresztény szervezetek és a gyermekvédelem is tiltakozik a gyermekeknek szóló pikáns fitnesz órák miatt.
Rúdtáncra tanítanak alig 7 éves kislányokat az angliai Boltonban – számol be internetes oldalán a The Sun. A szervezõ cég szerint a foglalkozások sportosabbá teszik a gyermekeket. Az egyik szülõ úgy nyilatkozott a bulvárlapnak: eredetileg aerobikról és tornáról volt szó a hirdetésben, amihez csak segédeszközként jelölték meg a rudat.

Az egyik oktató, aki egyébként a Miss Rúdtánc 2011 cím birtokosa, úgy véli, nincsen szexuális töltete az óráknak. „Amit tanítok az pusztán rúd fitnesz, semmi több. Semmi rossz dolog nem történik” - magyarázta.

A helyi gyermekvédelmi hivatal képviselõje ezzel szemben óva inti a szülõket: ne kényszerítsék olyan helyzetbe gyermeküket, amely veszélyeket is hordozhat. Kiemelte például az esetleges internetes szereplést.

A hétéveseknek szóló rúd fitneszt, szexuális eredete miatt, az Anyák Szövetsége is erõs kritikával illette, naivnak bélyegezve azokat a szülõket, akik nem látnak benne kivetnivalót.

Nem ez az elsõ eset Angliában, hogy gyermekeknek szóló rúdtánc órák kerülnek a figyelem középpontjába. Plymouth városában 12 éves lányoknak tartanak hasonló kurzusokat. Ezek ellen már egy keresztény csoport és több parlamenti képviselõ is tiltakozott.