2024.04.19. - Emma

11 éves gyerek vesztette életét a Coca-Cola egyik termékétõl - megmérgezték az italt

Mérgezés áldozata lett az a kínai gyerek, aki múlt hónapban a Coca-Cola egyik termékébõl, a kínában forgalmazott Pulpy Milky nevû italból ivott és meghalt. A tragédiát nem szennyezõdés okozta, valaki szándékosan juttatta a mérget a palackokba.
Egy 11 éves gyerek meghalt, három másik pedig megbetegedett, miután ittak a Pulpy Milkybõl, a Coca Cola italából. A vizsgálatok kimutatták, hogy növényvédõszerek voltak az italban.

A rendõrség szerint valaki szándékosan juttathatta a mérget a palackokba, de egyelõre nem tudni, ki lehetett az elkövetõ.

November 28-án egy 11 éves kisfiú halt meg, miután epres Pulpy Milky joghurtot ivott, édesanyja is rosszul lett, õt még mindig kórházban ápolják. Egy másik édesanya és kislánya is megbetegedett ugyanattól az italtól, õk három nappal korábban fogyasztották az üdítõt.

A Coca-Cola többször is hangsúlyozta, hogy a mérgezésnek semmi köze sincs a cég minõségellenõrzési rendszeréhez, a vizsgálatok ugyanis bebizonyították, hogy nem szennyezõdés történt, és csak ebben a néhány termékben találtak mérgezõ anyagot.