2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Belefulladt az 5000 literes whiskyvel teli fatartályba

A Glenfiddich társaság munkatársa egy ötvenezer literes fatartályba esett bele, ami csurig volt whiskyvel. A tûzoltók hiába próbálták kimenteni: a férfi megfulladt. A rendõrség öngyilkosságra gyanakszik.
Egy ötvenezer literes, whiskyvel teli fatartályba zuhant egy férfi a dufftowni Glenfiddich gyárban - írja a Daily Mail. A negyvenhat éves Brian Ettles életét a helyszínre érkezõ rohammentõk és a tûzoltóság sem tudta megmenteni: a férfi belefulladt a whiskybe. A rendõrség öngyilkosságra gyanakodik, noha Ettles a Glenfiddich megbecsült munkatársa volt, és huszonhárom éve dolgozott a cégnél.

Ettles felesége, aki elõzõ nap ünnepelte a születésnapját, és két gyermeke érthetõ okokból nem nyilatkozott, a férfi ismerõsei pedig nem értik, mi vehette rá Ettlest, hogy így dobja el magától az életét. A haláleset után a cég úgy döntött, hogy tiszteletbõl egy napig zárva tart.

A Glenfiddich a világ egyik legkeresettebb single malt, vagyis háziasítatlan malátawhiskyje. A dufftowni lepárlót 1886-ban nyitotta meg William Grant, és a mai napig az õ leszármazottai üzemeltetik.