2024.04.24. - György

Véletlenül lett milliomos a nyugdíjas

Egy amerikai nyugdíjas férfi csak néhány dollárt szerette volna kivenni az automatából, de végül jóval többet sikerült. Gyorsan el is játszotta.
Az idõs úr odasétált az automatához, beütötte az összeget, de egy számítógépes hibának köszönhetõen jóval a rendelkezésre álló keret felett vehetett ki, így a végén 1,5 millió dollárral távozott az ATM-tõl. A legközelebbi kaszinóba sietett, hogy idõt és energiát nem kímélve az utolsó centig elveszítse a pénzt.

Az átmeneti milliomos jelenleg a június 27-re kitûzött tárgyalást várja, melyen elképzelhetõ, hogy 15 hónapos börtönbüntetést kap lopásért, ami a 1,5 milliót figyelembe véve nem is sok, de csak azért ennyi, mert a bíróság mérlegelt, és enyhítõ körülményként vették figyelembe, hogy alapvetõen a bank számítógépes rendszere tette lehetõvé, hogy mindez megtörténhessen.

Ugyanakkor elmondták azt is, hogy a férfi számára is adott lett volna a lehetõség, hogy észlelve a hibát, nem vesz ki annyi pénzt, amennyit csak a zsebeibe tud pakolni, de a helyzet az, hogy az emberek jelentõs része alighanem hasonlóan cselekedett volna.