2024.04.24. - György

Nem a saját autójával hajtott el egy ittas férfi

Összekeverte a saját autóját egy másik kocsival egy nem túl szomjas sofõr, mentségére legyen mondva: a kocsi színe és típusa stimmelt, és a kulcs is nyitotta, ezért nem tûnt fel neki a csere.
Unokahúgáért kellett mennie a repülõtérre az 50 éves osztrák férfinek, ám neki addigra már valószínûleg nagyon melege lehetett a kánikulában, mert jócskán csillapította a szomját - és nem vízzel. Amikor útnak indult, az unokahúga kocsijába ült be, útközben pedig eszébe jutott, hogy még a gyógyszertárba is be kell szaladni, így hát leparkolta az autót és elintézte ügyes-bajos dolgait.

A gond akkor kezdõdött, amikor visszatért a kocsihoz: az unokahúg járgányához közel egy másik tulajdonos is leparkolta a pontosan ugyanolyan színû és márkájú autóját, ráadásul kissé érthetetlen módon a kulcsok közt sem volt eltérés, legalábbis az unokahúg slusszkulcsa tökéletesen passzolt mind az autó zárjába, mind a gyújtáskapcsolóba, így aztán a férfinek nem tûnt fel a csere.

A reptérre érve viszont unokahúgának annál inkább szemet szúrt, hogy bár valóban kétségbevonhatatlan a hasonlóság, ez mégsem az õ autója, és addigra az igazi tulajdonos is felfedezte a "csereautót", ami a hörschingi patika elõtt állt. A rendõrségnek mégsem volt túl sok dolga, jószerével még a jegyzõkönyvet sem vették fel, amikor mintegy fél óra elteltével megjelent az elkötött autó, igaz, addigra azt már az unokahúg vezette.

Mivel viszonylag egyértelmû volt, hogy az unokahúg mégsem utazhatott egyidõben a repülõn és vezethette a kocsiját, a nagybácsit vették elõ, majd a leheletét megérezve a szondát is, ami félreérthetetlenül elszínezõdött. Az ittas nagybácsi jogosítványát bevonták