2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Egymillió dolláros cipõkollekció miatt perel a férj

Tulajdonrészt szeretne volt felesége egymillió dollárt (230 millió forintot) érõ cipõkollekciójából egy Wall Street-i üzletember, aki bírósági keresetében arra hivatkozott, hogy válása idején nem tudott a nagy értékû gyûjteményrõl.
A pert indító Daniel Shark szerint felesége, Beth 1200 pár cibõbõl álló kollekcióját New York-i lakásuk egy titkos szobájában tartotta, amirõl õ csak a 2009-ben lezajlott 3,25 millió dolláros válóperük után szerzett tudomást.

A fantasztikus gyûjteménybõl vannak olyan lábbelik, amelyek páronként akár négyezer dollárt (920 ezer forintot) is kóstálnak. Shark felesége "mûtárgyaknak" tekinti a cipõit. A 42 éves nõ új philadelphiai otthonában négy szobában õrzi gyûjteményét, a legbecsesebb darabokat kóddal nyíló helyiségben tartja.

A pókerjátékos asszony nevetségesnek minõsítette, hogy volt férje ne tudott volna a cipõkrõl, és arról, hogy a közös hálószobájukhoz tartozott egy gardrób. Mint mondta: felveszi a harcot pereskedõ férjével. Beth Shark egyébként tagadta, hogy cipõfüggõ lenne. Nem kényszeresen, hanem tudatosan szerzi be a cipõket - magyarázta.