2024.04.24. - György

Klónozott bõrt ültettek vissza a kislányra

Egy kerti sütögetés közben robbant fel Pippie kezében a gyújtóolaj, a kislány testének nyolcvan százaléka megégett. Most egy forradalmi technikát alkalmazva, klónozott bõrét ültették vissza rá az orvosok.
A három éves dél-afrikai Isabella Kruger, akit a szülei csak Pippie-nek hívnak, ezentúl újra képes táplálkozni akár tányérból is. Eddig ugyanis csupán csövek segítségével lehetett ételt bevinni a szervezetébe, annyira megégett a teste néhány hónappal ezelõtt egy kerti baleset miatt.

A faszén izzítására szolgáló olaj robbant fel a kislány kezében, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy testének nyolcvan százaléka megégett. Most azonban orvosok saját, ép bõrébõl, és egérsejtekbõl klónozták a hiányzó felületre elegendõ bõrmennyiséget, amit ráoperáltak a gyermekre. Pippie már jól van.

- A következõ idõszak kritikus lesz, a testnek regenerálódnia kell. Reméljük, Isabella erõs lesz – mondta a mûtétet végzõ orvos, aki hozzátette, a legérzékenyebb rész egy darabig a kislány mellkasán lesz majd.

– A baleset során az izomzat is rendkívüli módon károsodott, így most azok megerõsítésén kell dolgozni. Egy kicsit olyan, mintha újra csecsemõ lenne – tette hozzá a sebész.

Az édesanya, Anice Kruger teljesen meg van gyõzõdve lánya tökéletes felépülésérõl. - Már csak azt a pillanatot várom, hogy Pippie újra átkarolja a nyakamat. Bárcsak már most megölelhetne – reménykedett az anyuka.