2024.04.25. - Márk

Férfinél állapítottak meg terhességet

Elõször azt hitte a svéd farmer, hogy viccel vele az orvos, amikor megérkezett a vizeletvizsgálat eredménye, a "Gratulálunk, ön terhes" mondattal. Ráadásul a tévedést nem egy rosszul felcímkézett vagy elkevert minta okozta.
A 65 éves svéd Gösta Eloffson azt hitte, orvosa tréfál, amikor egy rutin vizeletvizsgálat eredményét kézhez véve leültette a férfit, majd közölte vele: "Gratulálok - ön terhes!" A férfi érthetõ módon teljesen elképedt, aztán elsõ meglepetése után azt kezdte bizonygatni az orvosnak, hogy bár tisztában van vele, hogy a kelleténél kissé kerekebb a hasa, talán a terhességet mégiscsak ki lehet zárni.

Elsõre természetesen a minták felcserélésére gyanakodtak a laborban, ám hamarosan kiderült, hogy valóban jó kémcsövet vizsgáltak, csakhogy amikor a gazdálkodó keadta a vizeletét, a kis tartály baktériummal szennyezõdött - épp olyanokkal, amelyek normális esetben a várandós nõknél fordulnak elõ. Ez okozta végül a hamis pozitív eredményt.

"Egy darabig jót nevettünk az eseten, aztán újra elmentem a vizsgálatra, és a második teszt megerõsítette, hogy minden rendben van, mégsem várok gyereket" - idézte Eloffson szavait egy osztrák hírportál.