rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Chateléssel kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca

 • Share on Tumblr

  A világhálóval kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca Nagy-Britanniában: a neten cseverészik, miközben persze csendben van.

  loading...

  A 41 éves Elizabeth Pio nem alattomban "társalog" a világhálós közösségi portálokon, hanem a Bethany Nõvérei anglikán apácarend megbízásából, és mondandójába bele-beleszövi vallását. Az imák, szentek mellett ugyanakkor aktuális események is szóba kerülnek csevegéseiben, így például a labdarúgó Európa-bajnokság. Amikor az angol válogatott kikapott a negyeddöntõben Olaszországtól - vasárnap volt -, Elizabeth nõvér a következõt írta a búcsúról: "A vasárnap az Úr napja, de vajon a profi focié is....? Isten gyõzött, Anglia kiesett!".

  Az apácarend szabályzata szerint naponta több órán át némán kell elmélkedniük a nõvéreknek. Elizabeth nõvér már hét éve a rend tagja, szegénységi, önmegtartóztatási és engedelmességi fogadalmat téve. Számítógéptelenség nem szerepelt a követelmények között, a némasági napszak kiötlõi a maguk idején még nem számolhattak ezzel a kommunikációs lehetõséggel.

  Elizabeth nõvér netcsevegésével azt szeretné példázni, hogy - mint fogalmaz - "az apácák emberi lények, nem olyan jámbor teremtmények, akik állandóan spirituális dolgokon elmélkednek, és fontos tudatni a világgal, hogy az apácák és a szeretetesek képesek használni a jelenlegi technikákat, nem vagyunk annyira elmaradva a kortól"


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Viktória hercegnõ megtalálta lakodalmi szakácsát

  A szívhez a gyomron át vezet az út - ezt a házasságkötésre készülõ Viktória svéd trónörökös is szem elõtt tartotta, amikor öt hónappal a királyi frigy elõtt már meg is nevezte az esküvõi fogadás menüjérõl gondoskodó szakácsot.

 • Antal Imre kórházban

  Könnyen elõfordulhat, hogy februárban láthatják utoljára a nézõk Antal Imrét és a Szeszélyes címû mûsort, mert az RTL-tõl kapott információk szerint kórházba szállították a mûvészt. Állapota stabil, nem hirtelen rosszullétrõl van szó, régóta húzódó betegsége gyengítette le annyira, hogy lehetetlenné vált az otthoni ápolása.

 • Új őrület: hódít a meglepetésesküvő

  Új őrület: hódít a meglepetésesküvőEgyre több sztárpár gondolja úgy, hogy fölösleges hónapokkal előre elmondani a vendégeknek és a médiának esküvőjük pontos dátumát. Új divathullám tartja lázban azokat a fiatal párokat, akik össze szeretnék kötni az életüket. Az irányzat követői nem harangozzák be előre, hogy összeházasodnak, és a vendégeket is valamilyen más eseményre, például szülinapi bulira hívják meg. Csak a helyszínen árulják el mindenkinek, hogy valójában esküvőjük lesz. Állítólag Mila Kunis és Ashton Kutcher is ezt tervezi.

 • Sörivó Jézus okozott felháborodást az indiai keresztények között

  Óriási felháborodást váltott ki egy indiai város keresztény közösségében, hogy Jézust kezében sörösdobozzal és cigarettával ábrázolták egy általános iskolásoknak szánt tankönyvben.

 • Kirakták az iskolából, mert nem fér fel az iskolabuszra

  Kiraktak egy 14 éves diáklányt az iskolájából Brazíliában, mert túl magas, ezért nem fér el rendesen az iskolabuszon.

 • Egy napon kapott infarktust a három fivér - ketten belehaltak

  Ugyanaznap kapott szívinfarktust három olasz fivér. A rohamot csak egyikük élte túl.

 • Magániskolába mennek Michael Jackson gyermekei

  Michael Jackson gyermekei 2010 szeptembertõl magániskolában folytatják a tanulást - árulta el egy brit bulvárlapnak az egykori énekes édesanyja, Katherine Jackson.

 • Az elsõ guminõt magyar színésznõrõl mintázták volna Hitlerék

  "Kurvák helyett guminõt a németnek :D"

  Hitler megelégelte, hogy katonáit tizedeli a szifilisz, ezért készíttetett egy babát, amely kielégíti a nemi vágyaikat. Ez a gumibaba lehetett a késõbbi Barbie õse.

  A náci katonák meglehetõsen sok betegséget szedtek össze, miután francia prostituáltakkal háltak, ezért Adolf Hitler elrendelte, hogy készítsenek olyan babát, amely ki tudja elégíteni katonái nemi vágyát.

 • Mick Jagger a rocktörténelem legfiatalabb dédnagypapája

  Mick Jagger a rocktörténelem legfiatalabb dédnagypapájaElső gyermekével várandós Mick Jagger 21 éves unokája, Assisi. Ezzel Mick Jagger lesz a rocklegendák legfiatalabb dédpapája. A Jagger famíliában generációról-generációra egyre hamarabb esnek teherbe a nők. Mick Jagger első felesége, Bianca huszonhat évesen adott életet lányuknak, Jade-nek, aki huszonkettő volt, amikor megszületett Assisi. Aki most húsz esztendősen néz anyai örömök elé. Ami azt jelenti, hogy a Rolling Stones legendás énekese dédnagypapa lesz, ami hetvenévesen elég korai. Jagger még azt is szeretné megérni, hogy dédunokája ükapává teszi.

 • LL Junior a lovag!

  A rapper meg fogja lepni kedvesét Valentin napkor, feltéve ha van neki. Ugyanis ez az a téma amirõl nem beszél, de arról, hogy sírt már lánynak, hogy fogadja vissza és, hogy imád szerelmet vallani arról szívesen beszél LL Junior.

 • Flipper Öcsi felébredt a kómából!

  Magához tért Flipper Öcsi, aki három hete feküdt kómában a székesfehérvári kórház intenzív osztályán.

  Az zenész-dalszerzõ bár beszélgetni még nem tud, valamennyire már képes kommunikálni. Az orvosok szerint sokat segít, hogy amikor kinyitotta a szemét, élettársa, Dömök Anna mellette volt.

  "Pokoli fájdalmai voltak, ezért is volt szükség mélyaltatásra. Az alkohol függvényeként négy olyan súlyos betegséggel küzd, amelyek önmagában is életveszélyesek. De reméljük, innentõl javul az állapota, amely sajnos visszafordulhat.

 • Fapulóverek

  Rejtélyes kötögetõje van egy városnak, West Cape Maynek az Egyesült Államokban: az illetõ az éj leple alatt színes pulóverbe bújtat faágakat és lámpaoszlopokat.

 • Életmentõ papagáj!

  A kislány torkán akadt a falat, fuldoklott, de a papagáj rikácsolni kezdett, mire a bébiszitter átrohant a másik szobából, és megmentette a csöppséget.

  A bébiszitter a másik szobában szorgoskodott, és egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a család papagája azt rikácsolja: "Mama, bébi!!!", és hevesen verdeste a szárnyát is. A nõ azonnal visszarohant a konyhába, és látta, hogy a kislány már elkékült, mert a torkán akadt a falat.

 • Állva tapsolták Selena Gomez legújabb filmjét a filmfesztiválon

  A 20 éves színésznõ legújabb filmje, a Spring Breakers bemutatója alkalmából vett részt a rangos olaszországi eseményen. Az alkotás hatalmas sikert aratott, hiszen a közönség állva tapsolt.

 • Botrányosan viselkedett az Alkonyat sztárja

  A Los Angeles-i reptér kellõs közepén tolta le a nadrágját és kezdett vizelni az Alkonyat egyik sztárja, Bronson Pelletier.

 • Az állatszexet akarják betiltani a hollandiai állatvédõk

  Az aktivisták szerint elfogadhatatlan, hogy Hollandia egyike azon kevés országnak, ahol büntetlenséget élvez az állatok elleni szexuális erõszak.

  A De Telegraaf címû holland lap szerint az Alapítvány az Állatok Elleni Erõszak Felszámolására nevû állatvédõ szervezet felszólította a parlamentet, hogy minél elõbb fogadja el az ember és állat közti szex tilalmáról már hónapokkal ezelõtt benyújtott törvényjavaslatot.

 • Úton a baba Rihannánál?

  A héten betegségre hivatkozva mondta le koncertjeit, de állítólag a reggeli rosszulléteinek oka valójában az, hogy úton van a baba!

 • Atomreaktort épített a konyhában

  Tanácsot kért a hatóságoktól, így bukott le az a férfi, aki atomreaktort épített konyhájában.

 • Hatvanmillió forint kártérítés egy görögnek, akit töröknek tüntettek fel egy svéd joghurton

  Közel 60 millió forintnak megfelelõ kártérítést üti a markát annak a görög nyugdíjasnak, akit egy svéd joghurtgyártó töröknek feltüntetve használt egy terméke reklámarcaként.

 • Hatalmas lehetõségtõl esett el Király Linda

  Kudarcot vallott Király Linda, még Schobert Norbinak sem sikerült lefogyasztania.

 • 2 Hummer alatt szakadt be a jég a Balatonon (fotókkal)

  Két Hummer terepjáróval hét, negyven év körüli ember ment a Balaton jegére, majd a parttól 30 méterre 10-15 centiméteres jég beszakadt, s a jármûvek 80-100 centiméteres vízbe merültek.

 • Tragédia Kökény Attila családjában

  Egy szórakozóhelyen rosszul lett Kökény Attila unokaöccse. A mentõk már nem tudtak segíteni a fiatal sportolón.

 • Szemétbõl jutalompont, jutalompontból nászút

  Három hónapi éjszakai szemétszedésbõl ment nászútra egy brit házaspár, illetve tért onnan vissza.

  Útjuk elsõ felét hajón tették meg az Egyesült Államokba, és arra a szemétszedés elõtt is volt elég pénzük, így csak a visszautat kellett összegyûjtögetniük.

 • Egyesült Államokban megbüntették a kátyútbontó férfit!

  Megbüntették az Egyesült Államokban egy 81 éves férfit, mert a háza elõtti kátyút bontotta társadalmi munkában.

  James Stacy társadalmi munkában készítette elõ az útszakaszt, az önkéntes munkát azért vállalta, mert bízik a legjobban.

 • Jennifer Aniston-nak máris új szeretõje van?

  A Jóbarátok címû sorozat sztárja nem vesztegeti az idejét: bár a Mirror értesülései szerint alig néhány napja mentek szét John Mayer rockzenésszel, máris egy férfimodellel randizott a héten.

  Úgy tûnik, Aniston továbblépett, bár hivatalosan a pár még a szakítást sem erõsítette meg.

  Talán mert még õk se érzik véglegesnek: "John szereti elnyújtani a kapcsolatait, mindig alaposan átrágja és elrendezi a dolgokat magában, mielõtt valóban búcsút int" - nyilatkozta a People magazinnak Mayer egyik barátja.

 • Transzszexuális wc-t a tanintéményekbe!

  Thaiföld többek között arról is híres, hogy sok transzszexuális él az országban. A tolerancia olyan magas fokú, hogy az egyik középiskolában a lányok és a fiúk illemhelye között egy transzszexuális vécét is létrehoztak.

  A Kampang középiskola Thaiföld északkeleti részén található, és fõként farmerek gyermekei járnak oda. Mintegy 10-20 százalékuk vallja magát meglehetõsen öntudatosan transzszexuálisnak.

 • Harmadik házasságára készül Cher

  Cher egy nála 24 évvel fiatalabb férfihoz megy feleségül augusztus után. A 38 éves Tim Medvetzet és az énekesnõt a korkülönbség érdekli legkevésbé.

  A világsztárnak eddig két házassága futott zátonyra, de bízik benne, hogy Timben egy valódi, holtodiglan-holtomiglan társra talált.

  Az énekesnõ egy korábbi ígéretéhez is tartotta magát, amikor személyi asszisztensét kérte fel koszorúslánynak.

 • Nem bûnös Jacko orvosa

  Conrad Murray azt állítja: õ jelezte Michael Jackson menedzsereinek, hogy baj lesz, és ezt dokumentumokkal is igazolni tudja.

 • Pomponanya: lányának adta ki magát, hogy pomponlánykodhasson

  Green Bay - A saját lányának adta ki magát egy anya az Egyesült Államokban, hogy pomponlánykodhasson, azaz csapatbuzdító táncoslány lehessen.

  A nõ 33 éves, lánya 15. Bár kissé túlkorosnak tûnt, mégis felvették lánya papírjaival az "új" iskolába Wisconsinban. Lánya egyébként Nevada államban él anyai nagyanyjával.

 • Megnõsült a világ leggazdagabb emberének fia

  Az év esküvõjét tartották Mexikóban: megnõsült Caros Slim Domit, a világ jelenleg leggazdagabb emberének, Carlos Slim Helunak a legidõsebb fia.

loading...