rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Chateléssel kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca

 • Share on Tumblr

  A világhálóval kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca Nagy-Britanniában: a neten cseverészik, miközben persze csendben van.

  loading...

  A 41 éves Elizabeth Pio nem alattomban "társalog" a világhálós közösségi portálokon, hanem a Bethany Nõvérei anglikán apácarend megbízásából, és mondandójába bele-beleszövi vallását. Az imák, szentek mellett ugyanakkor aktuális események is szóba kerülnek csevegéseiben, így például a labdarúgó Európa-bajnokság. Amikor az angol válogatott kikapott a negyeddöntõben Olaszországtól - vasárnap volt -, Elizabeth nõvér a következõt írta a búcsúról: "A vasárnap az Úr napja, de vajon a profi focié is....? Isten gyõzött, Anglia kiesett!".

  Az apácarend szabályzata szerint naponta több órán át némán kell elmélkedniük a nõvéreknek. Elizabeth nõvér már hét éve a rend tagja, szegénységi, önmegtartóztatási és engedelmességi fogadalmat téve. Számítógéptelenség nem szerepelt a követelmények között, a némasági napszak kiötlõi a maguk idején még nem számolhattak ezzel a kommunikációs lehetõséggel.

  Elizabeth nõvér netcsevegésével azt szeretné példázni, hogy - mint fogalmaz - "az apácák emberi lények, nem olyan jámbor teremtmények, akik állandóan spirituális dolgokon elmélkednek, és fontos tudatni a világgal, hogy az apácák és a szeretetesek képesek használni a jelenlegi technikákat, nem vagyunk annyira elmaradva a kortól"


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Módosult a törvény: bezárták az elsõ borsodi fiatalkorút

  A 17 éves lányt prostitúció miatt ítélte el a Miskolci Városi Bíróság. A szabálysértésekrõl szóló törvény augusztus 19-én hatályba lépett módosítása szerint a korábbi gyakorlattal ellentétben a fiatalkorú - vagyis 14 évesnél idõsebb, de 18-nál fiatalabb - szabálysértõket õrizetbe lehet venni, a bíróság pedig elzárásra is ítélheti.

 • A világ legöregebb fái

  Nehéz elhinni, hogy vannak olyan fák, melyekre a természet körforgása egyáltalán nem hatott ki és bármi történt a történelem során, õk mindent túléltek.

 • Isteni reklámszlogen

  "Isten által garantált minõség" - ezt a szlogent akarja szabadalmaztatni a Sztavropoli terület vezetõje egy természetes ásványvíz palackjaira.

 • Megvan az elsõ magyar aranyérem Pekingben!

  Vajda Attila remekül versenyezve megszerezte a magyar olimpiai csapat elsõ aranyérmét. A magyar kenus több mint egy hajóhosszal nyert a férfiak 1000 méteres versenyében.

  A futam elején nyolc kenus együtt haladt, az elsõ 250 méter után azonban az üzbég Vagyim Menkov nagyon meglépett a mezõnytõl.

  Szerencsére azonban Menkov 750-nél teljesen lemerevedett. A spanyol David Cal érkezett meg a magyar mellé.

 • Ma feküdt be a szülészetre Gwen Stefani

  Az énekesnõ az In Touch Weekly értesülései szerint ma, csütörtökön, helyi idõ szerint 10 órakor fekszik be a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházba, hogy császármetszéssel világra hozza második gyerekét.

  Stefani egyébként elõzõleg is itt szült, Kingston nevû kisfia azóta két éves, és állítólag õ adhat majd nevet újszülött kistestvérének. "Gwen nagyon várja már a babát, mert nagyon sokat hízott a terhessége alatt. Alig várja, hogy már találkozzon végre az új gyerekével, és visszakaphassa a testét" - nyilatkozta egy ismerõse a lapnak.

 • Kábító mellek Ugandában

  Gázálarcban a legbiztonságosabb bárokba menni férfiaknak Ugandában, ha nem akarnak mellcsapdába esni.

  Újabban a merészen dekoltált nõk kloroformot permeteznek "dombormûveikre", meg közé, a kapatos és rámenõs férfivendég pedig elájul ettõl. Aztán pucéran tér magához, általában mindenét elviszik, õ pedig semmire és senkire sem emlékszik, csak arra, hogy kezdett belemelegedni egy kívánatos aktusba.

  A rendõrség immár felhívásban figyelmeztetett a módszerre.

 • Tûsarkú váltófutásrekord

  Rekordot javított magassarkúcipõs váltófutásból négy nõ Ausztráliában. A 80 méteres távot 1 perc 4 másodperc alatt szaladták végig stafétában Sydneyben.

 • Felmosatják a járdát a vizelõkkel - ne pisilj utcára!

  Devon - Vödörrel és nyeles felmosóronggyal felszerelkezve indulnak éjszakai járõrözésükre egy brit város rendõrei, hogy felmosassák a közterületen vizelõkkel a járdákat, kapualjakat - legalábbis ez a terv.

 • Tiger Woods drága szexkalandja

  A sportoló hétfõn, 281 hét után elveszítette világelsõségét a profi golfozók között. "Ahhoz, hogy elsõ lehess, nyerni kell, én pedig nagyon régen nem nyertem - kommentálta a ranglista elsõ helyének elvesztését az amerikai sztárjátékos. - Továbbra is nagyon szeretem a játékot, a motiváció megmaradt."

 • Katy Perry újra szingli

  Katy Perry az elmúlt szerelem helyett bevetette magát a stúdióba. Õ így gyógyul. Azt még nem tudni, mennyire vehetõ komolyan Katy Perry legújabb szakítása - esetleges szakítási kísérlete, hiszen az énekesnõ és John Mayer immáron másodszorra mond búcsút egymásnak.

 • Szomáliai kalózok fogtak el egy dán hajót!

  Szomáliai kalózok fogtak el egy dán tulajdonban lévõ, de amerikaiak által üzemeltetett tartályhajót az Indiai-óceánon.

  A 21 fõs amerikai legénységnek valószínûleg nem esett bántódása. A hajót a szomáliai fõváros, partjaitól 400 mérföldre fogták el.

 • Megszületett Lilly Allen második kislánya

  A brit énekesnõ életet adott legifjabb lányának, Marnie Rose Coopernek.

 • Gyurcsány Ferenc ajándékot osztott utolsó kormányülésén!

  Utoljára ült össze a jelenlegi összetételben, Gyurcsány Ferenc vezetésével a kormány szerda délelõtt. Gyurcsány Ferenc személyes ajándékkal búcsúzott a kormánytagoktól: a nõk egy tollat, a férfiak - köztük Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt is - ezüst mandzsettagombot kaptak, amelyen a Magyar Köztársaság felirat látható, és egy stilizált liliom.

 • 108 éves korában elhunyt az elsõ világháborús brit veterán

  Az elsõ világháború még életben maradt három brit veteránjának egyike, Bill Stone 108 éves korában elhunyt - jelentette be hétfõn a brit védelmi minisztérium.

  A katona, aki 1918-ban lépett be a királyi haditengerészethez és 1940-ben Dunquerque evakuálásában is részt vett, egy berkshire-i gondozóotthonban halt meg szombaton. Õ volt az utolsó olyan ismert brit veterán, aki mindkét világháborúban harcolt.

 • Hamarosan megtartja az esküvõt Brad Pitt és Angelina Jolie

  Hónapok óta húzódik Brad Pitt és Angelina Jolie esküvõje, melyet hat gyermekükön kívül még sok más ember is izgatottan vár.

 • Huszonkilencmillió forint egy fehér szarvasgombáért

  Összesen 105 ezer euróért (29 millió forintért) cserélt gazdát egy 900 gramm súlyú fehér szarvasgomba egy olaszországi árverésen.

 • Elbocsátották a BKV fõtanácsadóit!

  Elbocsátotta két kiemelt fõtanácsadóját Kocsis István, a BKV vezérigazgatója.

  Az internetes újság információi szerint Molnár László mûszaki-gazdasági fõtanácsadónak és Futó Sándor elnöki fõtanácsadónak kell távoznia a cégtõl.

 • Szívinfarktust kapott Koós Réka

  Egy gyengébb szívinfarktust hordott ki lábon Koós Réka, amikor saját házában, a fürdõszobájában rányitotta az ajtót egy színesbõrû férfi.

  A színésznõ pár percig csak levegõért kapkodott, mire rájött, hogy szerelme, Reggel Ferenc áll vele szemben.

  A Belmondo együttes dobosa klipforgatásról érkezett otthonukba, és gondolta, jó móka lesz, ha feketének álcázva köszönti Rékát.

 • 156 kg az idei Miss Dundi Italia

  Forcoli - Megválasztották az idei Miss Dundi Itáliát: a 41 éves argentai Susanna Finetti 156 kg-ot nyom. A legszebb molett olasz nõ szociális elõadóként dolgozik, két gyermeke van.

 • Megan Fox minden kívánságát teljesíti férje, Brian Austin Green

  Megan Fox minden kívánságát teljesíti férje, Brian Austin Greennagyon szerencsés nő Megan Fox, mert nem elég, hogy már második gyermekét várja, bármit kíván, a férje haptákba vágja magát, és így felel: igenis! Az odaadó Brian Austin Green azt ugyanakkor nem hajlandó elárulni, milyen parancsokat kap Megantól. A sorozatszínészt egyelőre az foglalkoztatja leginkább, hogyan fognak zsonglőrködni a két kisgyerekkel, hiszen a kisfiuk, Noah még kétéves sem lesz, amikor a kistestvére megszületik. ˝Sejtelmem sincs az egészről, de valahogy csak megoldjuk, hiszen emberek millió is képesek megbirkózni ugyanezzel a helyzettel˝ - bizakodik a színész.

 • Kenyérben sült egér

  Egeret is kapott kenyerébe egy vásárló Nagy-Britanniában, utána meg 17 ezer fontot - bõ 5 millió forintot - a legnagyobb brit élelmiszergyártó cégtõl.

 • A próbaidõ alatt korán kellett kelni, ezért inkább a börtönt kérte

  A próbaidõben túl korán kellett kelnie, így úgy döntött, hogy inkább börtönbe vonul!

 • Becsületbõl ötös! Leadta a rendõrségen a talált 16 ezer eurót!

  Akár becsületrenddel is kitüntethetnék azt az állástalan német építõmunkást, aki 16 ezer eurót - csaknem 4 millió forintot - és aranyékszereket talált egy út mellett, ám nem tartotta meg, hanem leadta a rendõrségen.

 • Elhunyt Román Kati bábszínész!

  Életének 62. évében ma rövid szenvedés után elhunyt Román Kati bábszínész.

  A mûvész 1971-ben került az Állami Bábszínház festõmûhelyébe, így szeretett bele a bábozásba. Itt szerzett diplomát, és 17 évig játszott az anyaszínházban és tájelõadásokon, vidéken.

 • Újra összejött võlegényével Jaime Winstone

  Jaime Winstone megerõsítette a hírt, miszerint újra összejött volt võlegényével, a Trónok harca sztárjával, Alfie Allennel.

 • Ûrutazásra készül Tom Cruise

  Szeretne ûrutazást tenni Tom Cruise, és nem tart attól, hogy közben idegen lényekbe botlana. ½Gyerekkoromban mindig is azt reméltem, hogy mostanra már különbözõ bolygókra fogunk utazni - mondja a sztár.

 • Hihetetlen hobbija van: a borkóstoló kutya

  A hétéves Louisa Bella, aki "civilben" egy kutya, új munkát kapott: profi borkóstoló Ausztráliában.

 • Dukai Regina nem áll jól karrier téren

  A gyönyörû modell nem csak szépségével, hanem hangjával is szeretne érvényesülni végre. Regina bár a fellépések számáról nem panaszkodik, mégis nagy szívfájdalma, hogy saját lemeze még a mai napig nem jelent meg. A szõke szépség azt is elmondta, hogy ha tehetné, akkor a korongján a rock zenéktõl a musicalekig minden hallható lenne, és legalább olyan sokszínû lenne, mint Õ maga.

  Dukai Regina fényképezõgépek elõtt, Dukai Regina mikrofonnal. Melyik a jellemzõbb? Egyenlõre legtöbbször vakuk villanásaiban láthatjuk a szõkeséget, de nem tagadja: nagy álma egy saját lemez is.

 • Brad Pitt nõ játékszer lehet

  Brad Pittet mármely nõ megkaphatja a világon mindössze 155 dollárért (35 ezer forint), bár az igazinál hatodakkora méretben és csak virtuálisan.

 • A Csomolungma csúcsán halt meg egy brit hegymászó

  Órákkal a Csomolungma (Mount Everest) meghódítása után halt meg a brit Peter Kinloch, aki önerejébõl már nem tudott leereszkedni a csúcstámadás elõtti utolsó alaptáborba és a társai sem tudtak rajta segíteni.

loading...