2024.04.19. - Emma

Halottnak hitték a babát, de a szülés után kiderült mégis él

Az orvosok halottnak nyilvánították a kisfiút, õ azonban mindenkit alaposan meglepett. Csodák pedig igenis vannak.
A 21 éves Alex Jones terhessége hatodik hónapjában járt, amikor az orvosok közölték vele a lehetõ legborzalmasabb hírt, amit csak egy kismama hallhat: magzatának nincs szívhangja, vélhetõleg meghalt a méhében, és mielõbb meg kell szülnie.

A kétségbeesett, gyászoló anyánál beindították a szülést. Amikor azonban világra hozta halottnak hitt babáját, a jelenlévõk legnagyobb megdöbbenésére a kisfiú lélegezni és mocorogni kezdett. Perceken belül egy komplett orvoscsapat termett a szülõszobán, és az újszülöttet azonnal inkubátorba helyezték. Bár nagyon gyenge volt és alig fél kilót nyomott, de élt.

„Azt hittem, hogy a születése után máris el kell kezdenem szervezni a temetését. Teljesen összeomlottam. Anyukámmal arról beszélgettünk, hogy veszünk egy kis telket, és ott helyezzük végsõ nyugalomra. Amikor azonban megszületett, anyukám észrevette, hogy a baba aprókat nyög és mozgatja a lábujjait” – idézte fel Alex a megpróbáltatásokat egy brit lap riportjában.

A kisfiú, Cohan öt hónapig feküdt az intenzív osztályon, rengeteget harcolt, de életben maradt, megerõsödött, és a napokban már az elsõ születésnapját ünnepelte. „Nem adtak neki sok esélyt a túlélésre, azt hittem, soha nem tarthatom majd a karjaimban. De nézd csak meg most: nagyon boldog baba, aki iszonyatosan megküzdött az életéért. Nagy megkönnyebbülés mosolyogni látni. Még az orvosok is alig akarják elhinni, hogy ennyire jól van.”

Az anya egyébként nem hibáztatja az orvosokat, hogy annak idején halottnak nézték a magzatot. „Csak az számít, hogy Cohan életben van. Õ az én kis csodababám.”