2024.04.20. - Tivadar

Több milliót találtak, de visszaadták a tulajdonosának

Kristy Allen és matematika tanár férje a helyi kisboltba mentek vásárolni, amikor egy kék zacskót vettek észre az egyik kuka tetején. A Clarksville-i (USA) fiatalasszony arra kérte a férjét, hogy nézze meg a zacskót, mert úgy néz ki, mint egy pénzeszsák.
A nejlonban egy üveg kölni, egy pénztárca és mintegy 3 millió forintnak megfelelõ dollár volt.

Ken Allen azt állítja, egy pillanatig megfordult a fejében, hogy milyen sok pénz került hozzájuk, de amikor igazolványt is találtak a tárcában, már tudta, hogy vissza kell adniuk a pénzt. „Be tudtam volna fizetni a 3500 dolláros adómat, kiegyenlíthettem volna a diákhitelemet… De ez rossz megoldás lett volna.”

A házaspár elment a talált jogosítványon olvasható címre, de ott azt mondták a szomszédok, hogy soha nem látták az igazolványképen szereplõ férfit. A szerencsés megtalálók ekkor a rendõrséghez fordultak.

„Kiderült, hogy egy 51 éves férfi hagyta el a zsákot, amikor egy gyógyszer miatt rosszul lett, és kórházba vitték. Azóta már visszakapta a dolgait, és felhívott telefonon, hogy szeretne személyesen köszönetet mondani” mesélte Ken Allen.

A fiatal férfi csak azt sajnálja, hogy mindenki furán néz rájuk, mert visszaadták a hatalmas összegû talált pénzt.