2024.03.29. - Auguszta

Végighúzta a fogával saját kocsiját New York közepén egy 91 éves férfi

A fogával képes elhúzni egy kocsit egy 91 éves bácsi. Mike Greenstein-nek volt kitõl tanulnia: apja a híres erõember, „Mighty Atom" volt.
Az ifjabb Mighty Atom néven elhíresült férfi mindössze 162 centi magas, de elképesztõ mutatványokra képes. Most például úgy ünnepelte meg az amerikaiak nemzeti ünnepét, július 4-ét, hogy végighúzta a fogával saját kocsiját New York szívében, a 48. utcán.

A Fox News élõben közvetítette az eseményt. Amikor a 91 éves showman nekifeszült, az 1700 kilós kocsi elõször meg sem mozdult. Az erõember ekkor halkan szólt a volánnál ülõ kollégájának, hogy vegye le a lábát a fékpedálról. Az ifjabb „Mighty Atom" ezután újra a szájába vette a bõrpecket ami a kocsihoz volt kötve, és megfeszítette minden izmát. A kocsi ekkor lassan elindult, majd egyre gyorsabban gurult a férfi után, hatalmas ováció közepette.

Az örökifjú erõembernek nem ez volt az egyetlen mutatványa: múlt hónapban egy postás levelekkel megrakott teherautóját húzta fel egy hegyre a fogaival. Két mutatvány között, gyakorlásképpen pedig saját kocsiját szokta körbehúzni a háza mögötti parkolóban a fogával. Egyszer annyira belemelegedett, hogy a mozgásba hozott kocsi nekiment egy másik parkoló autónak.

Mint mondja, 91 évesen ereje már nem a régi, és a válla is sajog már – de a fogsora még mindig bivalyerõs. Minden nap sóval dörzsöli át õket – apja szerint ugyanis ez az életerõs fogak titka.