2024.04.20. - Tivadar

Egy ügyvéd nyerte a feleségcipelõ versenyt

Immár negyedik alkalommal szerezte meg a bajnoki címet egy finn páros a feleségcipelõ versenyen, ahol több távon kell minél gyorsabban lefutni az akadályokkal és a nyakban lógó asszonnyal nehezített pályát.
Egy ügyvédként dolgozó finn férfi nyerte meg feleségével közösen a Finnországban megrendezésre került feleségcipelõ futóversenyt: a 250 méteres távot alig több, mint egy perc alatt tette meg, miközben futását nemcsak a nyakában lógó asszony, de egy medence és számos egyéb akadály is nehezítette. Taisto Miettinen és Kristiina Haapanen ezzel a negyedik bajnoki címét gyûjtötte be, a kívülrõl nézve mókás, ám a résztvevõknek igencsak kemény versenyt tavaly õsszel kezdték, akkor 100, 200 és 400 méteren indultak és nyertek.

"Azt hiszem, az határozottan segített a gyõzelemben, hogy most egy kicsit gyorsabb voltam, mint tavaly" - árulta el a nagy titkot a bajnok, akinek egyébként a jutalma a felesége súlyával megegyezõ mennyiségû sör lett.

A hagyomány egy rabló legendáján alapul, aki állítólag a 19. században azzal tesztelte a bandatagok kitartását és fizikumát, hogy egy zsák gabonát vagy egy élõ sertést kellett a jelenleg ismert versenyhez hasonló körülmények között vonszolniuk. Egy másik elmélet szerint a feleségcipelés jóval korábbra nyúlik vissza, amikor egyes törzsek ellopták az asszonyokat - ennek tiszteletére számos versenyzõ most is valaki másnak a feleségével fut.