2024.04.19. - Emma

Több évtized után az interneten találta meg ellopott autóját

Akár licitálhatott is volna rá, de inkább a rendõrséget értesítette "visszavásárlás" helyett az a férfi, aki több mint négy évtized után véletlenül akadt az ellopott autója nyomára.
Habár több mint négy évtizeden keresztül sosem adta fel a reményt, hogy egyszer visszakapja rég ellopott autóját, a texasi Robert Russell igencsak meglepõdött, amikor tényleg felbukkant a 42 éve keresett jármû - nem másutt, mint az e-Bay internetes aukciós oldalon. Már a hirdetés felkeltette a gyanúját, hogy ez épp az a veterán lehet, amelyiket még 1970-ben vittek el akkori, philadelphiai otthona elõl, végsõ bizonyosságot csak az alvázszám egyeztetése után nyert.

Az értékes és különleges sportkocsi "komoly érzelmi értéket" képviselt a férfinek és feleségének, nem véletlen, hogy ennyi ideig próbált a nyomára bukkanni. Amikor májusban felfedezte az 1967-es Austin Healey típusú kocsit, licitálás helyett a rendõrséget hívta, akik ellenõrizték a kocsit, ezt követõen pedig már semmi akadálya nem volt, hogy újra beleülhessen a jogos tulajdonosa.

Hogy ki hirdette meg az autót és hogyan került hozzá, az nem derült ki a helyi beszámolóból, így az sem, hogy indult-e eljárás ellene, vagy csupán õ egy sokadik jóhiszemû tulajdonos volt. Amit tudni lehet, az az, hogy Russell eredetileg háromezer dollárért vette a kocsit, mostani értéke mintegy 23 ezer dollár (több mint 5 millió forint).