2024.03.29. - Auguszta

Három tonnás borosüveget gyártottak Kínában

Azt mondják, egyetlen üveg bor nemhogy nem árt, de meg se kottyan már egy kisebbfajta baráti társaságban sem, ám ezt az állítást ideje felülvizsgálni, legalább a borosüveg méretét tekintve.
A Kínában palackozott Jinding márkájú vörösbortól biztos, hogy nemcsak egy tucatnyi vendég érezné jól magát, sõt, a hatodik Yantai Nemzetközi Borfesztiválon több százan kóstolhattak bele, és biztosak lehetünk benne, hogy nem cseppenként adagolták a finom nedût a kíváncsiskodó tömegnek.

A gigantikus palackban ugyanis - amelyet külön erre az alkalomra gyártattak - több hektoliter bor fért el, ami nem csoda, hisz a 3 tonnás üveg pontosan 30 méter hosszú és 8 méter átmérõjû volt. A bortermelõ cég szóvivõje bevallotta: "Azt akartuk, hogy a kiállítás minden látogatójának lehetõsége nyíljon megkóstolni a bort. Ezekkel a méretekkel egyetlen palack is elegendõnek bizonyult."

Az biztos, hogy ezt követõen már nem volt könnyû dolga a szakmabeli és amatõr borkedvelõ látogatóknak, hogy mennyi bort kóstoljanak még meg a kiállított 450 féle kínai és külföldi nedû közül.