2024.03.29. - Auguszta

A magyarok szexuális aktivitása magasabb az európai átlagon

A nemzetközi Durex Jóléti Kutatás legfrissebb eredményeibõl kiderül, hogy világszerte négybõl három ember (71%) hetente legalább egyszer él szexuális életet.
Az együttlétek heti rendszerességét tekintve Dél-Amerika áll az élen 85%-kal, akit kicsit lemaradva Afrika (72%), Európa (71%) majd Ázsia (70%) követ. Az utolsó elõtti helyen Ausztrália szerepel 62%-kal, a sort pedig Észak-Amerika zárja, ahol a válaszadók csupán 56%-ka állítja, hogy hetente szeretkezik párjával.

Dél-Amerikán belül a szexuálisan legaktívabbak a kolumbiaiak, ugyanis 89%-uk szeretkezik heti rendszerességgel. Hasonlóan magas teljesítményrõl számoltak be az indonéziaiak és az oroszok (88%), valamint a portugálok (83%). Jócskán lemaradtak a britek (55%) és a kanadaiak (56%). A teljesítmény-lista utolsó helyén a japánok találhatóak, akik közül csupán ötbõl egy ember (27%) él heti rendszerességgel szexuális életet.

A magyarok szexuális aktivitása túlmutat az európai átlagon, ugyanis a hazai válaszadók 78%-a állította, hogy hetente legalább egyszer szeretkezik. Ráadásul jó hír, hogy a magyar szeretõk csupán 4%-a vallja, hogy havonta egyszer van együtt párjával.