2024.04.16. - Csongor

Gyûlölet forródrótot indítottak Németországban

Gyûlölet forródrótot létesítettek Németországban, amelyet bárki felhívhat, és kiabálhat, szitkozódhat a vonalban.
Az ötlet, hogy nyissanak meg egy ilyen telefonvonalat, két német reklámszakembertõl származik. A forródrót létrehozói szerint az embereknek idõnként szükségük van arra, hogy kieresszék a gõzt. A dühös telefonálókat 1 euró 49 centért hallgatják meg percenként, és el is beszélgetnek el velük. Az operátorok a hívásokat 16-18 óra között fogadják minden nap.

Akadtak ugyanakkor ellenzõi is a telefonvonal megnyitásának. Szerintük a telefonkagylóba káromkodás nem segít, hanem még jobban fokozza az ember haragját, és kedvezõtlen pszichés hatásai vannak.

Az ötletgazdák szerint a forródrót igenis hasznos, mert miután kibeszélte - vagy éppen kiüvöltötte - magát a telefonáló, megnyugszik, és az õt körülvevõ emberekkel képes lesz nyugodtan, megfontoltan kommunikálni. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy ha nyilvánvalóan pszichés, stresszes betegségben szenvedõ hívja a vonalat, és a beszélgetés kicsúszik az operátorok ellenõrzése alól, akkor igyekeznek mihamarabb megnyugtatni az illetõt, majd tanácsolják neki, hogy kérjen segítséget egy szakembertõl.