2024.04.18. - Andrea, Ilma

Két különbözõ autópályán adott életet ikerfiainak egy anya

Két különbözõ autópályán adott életet két ikerfiának az az anya, akire menet közben jött rá a szülés az Egyesült Államokban.
Siobhan és Bryan Anderson a North Shore Egyetemi kórházba igyekeztek szombaton kora reggel. Az ikrekkel terhes fiatalasszonynak ugyanis elfolyt a magzatvize, és megindultak a fájások.

Az izgatott apa rendesen rálépett a gázra, a felesége összehúzódásai azonban egyre gyakoribbá és intenzívebbé váltak. Az asszony egy ponton megkérte férjét, hogy húzódjanak le az út szélére, mert rögvest szülni fog.

A férfi riasztotta a mentõket, akik rendõri segítséggel meg is érkeztek az autópályára. Hordágyra fektették az anyát, és épp be akarták emelni a mentõautóba, amikor Siobhan megszülte az elsõ kisfiút. Csak arra volt idõ, hogy elvágjuk a hordágyra pottyant bébi köldökzsinórját, körülöttünk száguldoztak az autók – mondta az egyik mentõs.

A legközelebbi kórház nagyjából 15 kilométerre volt. Betették a kismamát a mentõbe, és megindultak feléje. Átértek egy másik autópályára, ekkor azonban világra akart jönni a második kisfiú is, ezért a mentõknek le kellett húzódniuk az útról. Miután a második gyerek is felsírt, a csapat ismét útnak indult, és sikeresen megérkezett a kórházba, ahol az orvosok gondjaikba vették az ikreket és az anyát.