2024.04.19. - Emma

50 millióan kedvelik Cristiano Ronaldot

A Real Madrid és a portugál válogatott alapemberének van a legtöbb követõje a Facebookon: még Messit és Kakát is megelõzi.
A legismertebb közösségi oldalon nincs jobb Cristiano Ronaldónál: 50 millióan kedvelik a labdarúgót, többen, mint madridi csapattársát, Kakát, a barcás Messit vagy az NBA egyik legjobb kosarasát, LeBron Jamest.

Történelmi rekord ez, hiszen õ ez elsõ sportoló, aki elérte a bûvös számot, mivel eddig ez csak zenészeknek jött össze. Vagyis a felhasználók öt százaléka kedveli a középpályást, 11 millióval többen, mint az argentin Messit. A portugálnak egyébként naponta átlagosan 40 ezer követõvel bõvül a tábora.

A listán David Beckham a harmadik, 21 millió lájkkal, a negyedik pedig Kaká, 18 millióval. A top 10-be egyébként nem csak labdarúgók kerültek be: a kosárlabdázók közül a Miami Heat két legjobbja, LeBron James és Dwyane Wade, valamint a sportág ikonja, Michael Jordan.

Meglepetésre a kilencedik legkedveltebb sportoló a közösségi oldalon Sachin Tendulkar indiai krikettezõ, míg a tizedik a pankrátor John Cena.