2024.04.19. - Emma

A világ egyik legdrágább tetoválása

Az angol származású modell a Calvin Klein márkának köszönheti világsikerét. Kate Moss azonban sokkal több, mint egy modell, hiszen ünnepelt stílusikon, akinek a testét egy igazi kincs díszíti.

Kate Mossnak nem igazán meglepõ, hogy testével keresi kenyerét, hiszen több éven át õ volt az egyik legfoglalkoztatottabb szupermodell. Számára teljesen mindennapi, hogy akár több tízezer dollárt fizetnek neki, hogy egy tervezõ ruhájában vonuljon végig a kifutón.

Mostantól azonban még többet ér a teste, amit egy bizonyos tetoválásnak köszönhet. A mûvet a 2011 júliusában elhunyt brit, akt- és portréfestõ Lucian Freud készítette. A tetoválás két fecskét ábrázol, és a topmodell egy intimebb testrészén, a fenekén helyezkedik el. Kate a következõt mondta: „Ez egy igazi Freud! Egy gyûjtõ biztosan több milliót fizetne érte!”

Ezzel a kijelentéssel igaza is van, hiszen a festõ mûvei nagyon kedveltek és akár több millió dollárt is fizetnek értük. Kate akkor döntötte el, hogy szeretne egy tetoválást a híres mûvésztõl, amikor hallotta, hogy korábban Lucian a katonatársait varrta ki: „Teljesen el voltam ragadtatva. Azonnal kérdezte, hogy milyen motívumot szeretnék.”