2024.04.25. - Márk

Daniel Radcliffe elárulta, ki a példaképe

Daniel Radcliffe elárulta, hogy legjobban Dustin Hoffman inspirálja abban, hogy vezetõ színész legyen. A Harry Potter filmek sztárja legközelebb a Kill Your Darlings címû filmben játszik, s Allen Ginsberg költõt alakítja.
A List értesülése szerint Radcliffe példaképének, Hoffmannak nyomában akar haladni – követni szeretné a veterán színész karrierjét.

„Olyan nagy színésszé szeretnék válni, mint Dustin Hoffman. Mindenféle szerepben láthattuk már, a thrilleren át a romantikus vígjátékig. Az õ példáján látszik, hogy akkor is lehetsz remek színész, ha nem vagy magas és a nõk bálványa.”

Radcliffe korábban elmondta, hogy a kudarctól való félelem akadályozta meg abban, hogy az utolsó Harry Potter film után egy kisebb szünetet tartson. Daniel a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. után mindenképpen szerette volna folytatni a munkát, mert annak a híve, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg.

„Valaki megkérdezte az utolsó Potter film után, hogy nem akarok egy kis szünetet tartani, pihenni? Azt feleltem, hogy nem, mert nem engedhetem meg magamnak a pihenést. Amikor a világ arra figyel, hogy mi a következõ lépésünk, nem tehetjük meg, hogy lelépjünk pihenni. A kudarctól rettenetesen pánikolok. Bármilyen lehetõséget is kapjak még, sosem feledem, hogy milyen fantasztikus szerepet kaptam 10 éves koromban.”