2024.04.20. - Tivadar

A csók világrekordját készülnek megdönteni Thaiföldön

Még a mosdóban sem válhatnak el egymástól annak a kilenc thaiföldi párnak az ajkai, amelyek a leghosszabb csók világrekordját készülnek megdönteni. Az eddigi világrekorderek ötven óra huszonöt perc egy másodpercig "forrtak össze" volt. Az idei próbálkozók között van az a meleg pár is, amely az elmúlt évben felállította a rekordot.
Nemcsak fiatalok képviselik korosztályukat: egy 72 éves nõ és 74 éves párja ötvenedik házassági évfordulójának megünneplésére csatlakozott a kedden indult rekordkísérlethez. "Ez az elsõ alkalom, hogy ilyen idõs résztvevõink vannak" - mondta Szomporn Nakszuetrong, a rekorddöntésnek helyet adó múzeum igazgatója Pattajában.

Az idõs pár egy óra után feladta, a múzeumigazgató azonban bízik abban, hogy a megmaradt párok közül valamelyik megdönti a tavalyi rekordot.

Vannak párok, amelyek egy egyik tagja dobogóra állt, hogy egyenlõ magasságba kerüljön partnerével. A résztvevõk akkor sem bontakozhatnak ki a csókból, ha szívószállal egy kis vizet vagy tejet vesznek magukhoz.

Legkorábban hat órával a verseny kezdete után mehetnek ki a toalettre a párok, de a csók akkor sem szakadhat meg.

"A leghosszabb csók Guinness-rekordereinek igazán szeretniük kell egymást. A szájszag ugyanis olykor igen erõs is lehet" - véli a rekordkísérlet szóvivõje.