2024.04.24. - György

Internetes térképen bukott le a hûtlen férfi

Egy orosz lány öt év után hagyta ott barátját, miután az orosz Yandex Maps egyik fotóján meglátta szeretõjével.
A 24 éves Marina Voinova véletlenül jött rá barátja hûtlenségére, amikor egy címet keresett városukban a Google Maps orosz megfelelõjén, a Yandex Mapsen. Hogy könnyebben tájékozódjon, utcanézetben vizsgálta a térképet, amikor meglepõ dologra lett figyelmes.

„Elõször csak egy ismerõs férfisziluettet vettem észre. Miután kicsit jobban megnéztem, láttam, hogy Sasha az, az elsõ szerelmével. Teljesen biztos akkor lettem a dologban, amikor megláttam, hogy gipszben van a keze – Sasha tavaly nyáron eltörte a kezét, a kép is akkor készült. Nem tudtam visszatartani a könnyeimet, elkezdtem zokogni az irodában” – számol be az élményrõl Marina.

A lány aznap korábban ment haza munkahelyérõl, hogy beszéljen a barátjával. Megkérte õt, hogy keresse meg azt a címet a Yandex Mapsen. Marina tisztán emlékszik, hogy a fiú arca teljesen elfehéredett, mikor meglátta saját magát korábbi szerelmével. Bevallotta, hogy hülyeség volt megcsalnia õt, és nem szerelembõl tette, de Marina már hallani sem akart felõle.

A Yandex képviselõi arról számoltak be, hogy jogi szempontból nem problémás, hogy a képen emberek látszanak, de mindazok, akiket zavar, hogy felismerhetõek a képeken, kérhetik törlésüket.