2024.03.29. - Auguszta

Nem árulnak húskészítményt Morrissey koncertje alatt

Nem árulnak húskészítményeket, még a McDonald's is bezár március 1-jén a Los Angeles-i Staples Centerben a világhírû brit énekes, Morrissey koncertje alatt.
A vegetáriánus zenész, az állatvédelem harcos aktivistája kikötötte, hogy a 20 ezer fõs befogadó képességû koncerthelyszínen ne lehessen semmiféle hústerméket árulni a fellépése alatt. Míg a Staples Center korábban megtagadta Paul McCartney hasonló feltételét, Morrissey kérését elfogadták a szervezõk.

"Nem a saját gyõzelmemnek tekintem, hanem az állatok gyõzelmeként értékelem" - jelentette ki Morrissey. A Staples Center ráadásul azt is bejelentette, hogy a jegyeladásokból befolyó összeg egy részét a PETA állatvédõ szervezetnek juttatja.

Morrissey koncertturnéja során február 26-án érkezik Los Angelesbe. Az énekes korábban utalt arra, hogy 2014-ben visszavonul. Az 53 éves zenész a The Smith együttesben kezdte pályafutását 1982-ben, szólókarrierje 1988-tól indult be. A indie és alternatív zene ikonjaként tisztelt énekesnek azóta kilenc stúdióalbuma és 38 kislemeze jelent meg.